Europas største terror-reir

Unge menn fra bydelen Molenbeek i Brussel har blitt Europas farligste og mest ettersøkte terrorister. Her er alt vi vet om de mistenkte Paris-terroristene så langt.

BELASTET BYDEL: Søndag gikk handelen som normalt på markedet i Molenbeek, men lørdag ble seks mistenkte for terroraksjonene i Paris pågrepet i leiligheter her. Bydelen kalles et rede for terrorisme. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BELASTET BYDEL: Søndag gikk handelen som normalt på markedet i Molenbeek, men lørdag ble seks mistenkte for terroraksjonene i Paris pågrepet i leiligheter her. Bydelen kalles et rede for terrorisme. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet): Den belgiske forstaden Molenbeek har av flere medier nå blitt omdøpt til Europas «terror-reir», og i går kalte The Guardian forstaden for «Europas jihad-sentral». 

Samme kveld utstedte belgisk politi en internasjonal arrestordre på Salah Abdeslam (26), mistenkt for terrorangrepene i Paris. Broren hans, Ibrahim Abdeslam (31), sprengte seg selv i lufta under terror-angrepet. Begge var bosatt i Molenbeek.

129 personer ble drept og over 300 skadd under seks koordinerte terrorangrep i Paris fredag. Det er det verste angrepet på fransk jord siden andre verdenskrig.

Nå har Europas største menneskejakt startet mot Salah, og søndag advarte fransk politi folk mot å ta kontakt med Salah, og betegnet han som «svært farlig».

Det er ikke første gang Molenbeek eksporterer noen av Europas farligste terrorister. En av terroristene som var ansvarlig for Madrid-bombene i 2003 kom fra Molenbeek, og den 29 år gamle franske statsborgeren Mehdi Nemmouche, som drepte tre på det jødiske museet i Brussel i mai i fjor kom også her fra.

Nå peker flere på Belgia som Europas fremste terror-eksportør. I alt tre av de åtte mistenkte terroristene, Ibrahim og Salah Abdeslam og Bilal Hadfi, var ifølge fransk politi bosatt i Belgia. Belgisk terror-bydel Lørdag gjennomførte politiet flere aksjoner i Molenbeek, og arresterte en rekke personer de mener kan ha tilknyttning til terrorangrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer