UNDER ANGREP: Svindlere har utført et omfattende angrep på det europeiske systemet for handel med klimakvoter, melder EU-kommisjonen. Nå vil den gjøre kvotesystemet sikrere. Foto: SCANPIX
UNDER ANGREP: Svindlere har utført et omfattende angrep på det europeiske systemet for handel med klimakvoter, melder EU-kommisjonen. Nå vil den gjøre kvotesystemet sikrere. Foto: SCANPIXVis mer

Europeisk kvotehandel rammet av nettsvindel

Svindlere har utført et omfattende angrep på det europeiske systemet for handel med klimakvoter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Svindlere har utført et omfattende angrep på det europeiske systemet for handel med klimakvoter, melder EU-kommisjonen. Nå vil den gjøre kvotesystemet sikrere.

Svindlerne har sendt ut e-poster hvor brukere av kvotesystemet er blitt bedt om å logge seg på et falskt nettsted. På denne måten har svindlerne fått tilgang til brukernes identifikasjonskode og passord, opplyser EU-kommisjonen.

Disse opplysningene har svindlerne benyttet seg av for stjele kvoter ved å gjennomføre transaksjoner i ofrenes navn.

Nettangrepet ble utført torsdag i forrige uke, melder EU-kommisjonen, som forsikrer om at kvotehandelen som sådan ikke er truet.

Kommisjonen varsler at den nå vil gjennomgå sikkerhetssystemet for å unngå at kvotehandelen utsettes for angrep på nytt.

Svindelen ble først oppdaget i Nederland og Norge, og de verst rammede landene er Belgia, Danmark, Hellas, Italia, Nederland og Spania. (NTB)