<strong>BRRRR:</strong> Slik ser det ut i den tyske byen Dresden i dag, hvor gradestokken har krøpet ned mot minus 20 grader. Foto: AFP/DDP/NORBERT MILLAUER/SCANPIX
BRRRR: Slik ser det ut i den tyske byen Dresden i dag, hvor gradestokken har krøpet ned mot minus 20 grader. Foto: AFP/DDP/NORBERT MILLAUER/SCANPIX Vis mer

Europeisk sprengkulde krever menneskeliv

Sju frøs ihjel i Polen. Trafikkaos og skiføre langs Middelhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ekstreme januarkulden i Europa byr på trafikkaos og skiføre langs Middelhavet, men krever også stadig flere menneskeliv. Sju personer er funnet frosset i hjel i Polen.

Blant de døde er flere husløse, men også ifølge polsk politi en 51 år gammel mann som ble funnet død bare få skritt fra sitt hjem i byen Eligiow.

Natt til onsdag var vinterens hittil kaldeste over store deler av det europeiske kontinentet. I Polen krøp gradestokken ned mot 25 minusgrader, mens det i Tyskland ble registrert enda kaldere vær.

Kulden er livsfarlig for mennesker som havner i situasjoner hvor de ikke kan ta vare på seg selv.

I Belgia, hvor nattetemperaturene sør i landet ble notert ned mot 22 minusgrader, krevde kulden sitt første liv onsdag.

En skoleklasse oppdaget en mann i begynnelsen av 30-årene som var frosset i hjel i en park i universitetsbyen Louvain, med en spritflaske ved sin side.

- Det er ikke snakk om en husløs, sier en talsmann for politiet i byen.

Kulden bidro til å lamme deler av togtrafikken til EU-hovedstaden Brussel, ettersom flere lokomotiver ikke kunne brukes i det uvant kalde været.

I Nord-Italia måtte Milanos to flyplasser Malpensa og Linate holde stengt i mange timer onsdag på grunn av et kraftig snøfall. Det samme skjedde i den vanligvis solfylte middelhavsbyen Marseille, hvor det var lettere å komme seg fram med ski enn kollektivtransport langs kysten.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer