BRRRR: Slik ser det ut i den tyske byen Dresden i dag, hvor gradestokken har krøpet ned mot minus 20 grader. Foto: AFP/DDP/NORBERT MILLAUER/SCANPIX
BRRRR: Slik ser det ut i den tyske byen Dresden i dag, hvor gradestokken har krøpet ned mot minus 20 grader. Foto: AFP/DDP/NORBERT MILLAUER/SCANPIXVis mer

Europeisk sprengkulde krever menneskeliv

Sju frøs ihjel i Polen. Trafikkaos og skiføre langs Middelhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ekstreme januarkulden i Europa byr på trafikkaos og skiføre langs Middelhavet, men krever også stadig flere menneskeliv. Sju personer er funnet frosset i hjel i Polen.

Blant de døde er flere husløse, men også ifølge polsk politi en 51 år gammel mann som ble funnet død bare få skritt fra sitt hjem i byen Eligiow.

Natt til onsdag var vinterens hittil kaldeste over store deler av det europeiske kontinentet. I Polen krøp gradestokken ned mot 25 minusgrader, mens det i Tyskland ble registrert enda kaldere vær.

Kulden er livsfarlig for mennesker som havner i situasjoner hvor de ikke kan ta vare på seg selv.

I Belgia, hvor nattetemperaturene sør i landet ble notert ned mot 22 minusgrader, krevde kulden sitt første liv onsdag.

En skoleklasse oppdaget en mann i begynnelsen av 30-årene som var frosset i hjel i en park i universitetsbyen Louvain, med en spritflaske ved sin side.

- Det er ikke snakk om en husløs, sier en talsmann for politiet i byen.

Kulden bidro til å lamme deler av togtrafikken til EU-hovedstaden Brussel, ettersom flere lokomotiver ikke kunne brukes i det uvant kalde været.

I Nord-Italia måtte Milanos to flyplasser Malpensa og Linate holde stengt i mange timer onsdag på grunn av et kraftig snøfall. Det samme skjedde i den vanligvis solfylte middelhavsbyen Marseille, hvor det var lettere å komme seg fram med ski enn kollektivtransport langs kysten.

(NTB)