Europeiske aksjekurser stuper

Oslo Børs opplevde i dag det største kursfallet på børsen til nå i år.Også europeiske aksjekurser opplevde dramatiske kursfall i dag. Tendensen ble forsterket av at Wall Street åpnet svakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalindeksen på Oslo Børs falt i dag med vel 5,2 prosent.

Da børsen stengte var totalindeksen på 917,46 poeng, etter å ha vekslet mellom sitt høyeste punkt på 968,57 og sitt laveste på 914,62.

Frykten for bankkrise i Japan, skuffelse over at den amerikanske sentralbanken ikke satte ned renta i går og fall i aksjene til det globale teleselskapet Alcatel med 40 prosent på Paris-børsen, er de faktorene som informasjonskonsulent Geir Aase på Oslo Børs trekker fram for å forklare «minikrakket».

Kursfallet i Europa er en reaksjon på en ny svekkelse i Asia og den amerikanske sentralbankens beslutning om ikke å kutte rentene.

Fra London, Paris, Frankfurt og Milano rant det inn med likelydende meldinger: Aksjekursene raste etter at Tokyo-børsen falt med nye 2 prosent til det laveste nivå på 12 år. Hongkong-børsen hadde også en svart dag i dag med store tap.

Meklerbransjen frykter nå at ingen sektor i andre halvår vil være skjermet for skadevirkningene fra Asia-krisen og kaoset i Russland.

(NTB-Reuters-DPA)