Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Europeiske byer varslet om mulig angrep

Ifølge østerriksk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere europeiske hovedsteder har mottatt tips fra en etterretningstjeneste om et mulig attentat i Europa før nyttår, ifølge østerriksk politi.

I en pressemelding advarer det østerrikske politiet om at det i perioden mellom jul- og nyttårsaften kan inntreffe skyte - eller bombeattentat i store folkeansamlinger i europeiske byer.

- Flere mulige navn på potensielle angripere ble nevnt. De ble undersøkt og etterforskningen basert på dette har så langt ikke resultert i noe konkret, heter det i uttalelsen fra politiet.

Trusselbildet uendret Kommunikasjonssjef Trond Hugubakken i PST sier til Dagbladet at meldinger som denne er relativt vanlige.

- Det har gjennom høsten vært mange meldinger om uspesifikke angrep i Europa som er blitt offentlig kjent. Alle disse tas seriøst og vi ettergår dem så godt vi kan, for å se om det er noe i dem som kan endre trusselbildet i Norge, sier han.

Trusselbildet i Norge er ikke endret som følge av trusselmeldinga fra østerriksk politi, ifølge Hugubakken.

- Om vi endrer noe i vår trusselvurdering vil vi kommunisere det raskt ut, sier han. 

Ikke spesifikk trussel Polititalsmann Christoph Pölzl sier til det østerrikske nyhetsbyrået APA at det ikke foreligger noen spesifikk trussel mot et sted. Politiet trapper imidlertid opp overvåkingen på steder hvor folk ventes å samle seg, ifølge CTV News.

Advarselen kom fra en ikke-identifisert «vennligsinnet» etterretningstjeneste noen dager før jul, ifølge politiet i Wien.

Politiet har hevet beredskapen i Østerrike.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media