Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Europeiske fraråder reiser til sars-områder

Europeiske Reiseforsikring fråråder sine kunder å reise til sars-berørte områder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anbefalingen om å la sars-områdene i fred i ferien, bygger på de reiseråd som er gitt av Verdens helseorganisasjon (WHO) og det norske Folkehelseinstituttet, og omfatter Kina, inkludert Hongkong og Taiwan, Singapore, Manila og Toronto i Canada.

- Selv om vi går ut med en anbefaling om ikke å reise til disse stedene, kan jeg love at vi vil hjelpe eventuelle kunder som blir smittet på beste måte, sier skadesjef Harald S. Hollerud i Europeiske.

Hollerud peker på at blir man smittet av sars, må man regne med å bli satt i isolat eller karantene på ubestemt tid. Overføring til annet sykehus med bedre behandlingstilbud vil kunne bli problematisk med tanke på smittefaren. Dessuten vil tilkalling av familiemedlemmer være vanskelig, og det må skje på eget ansvar. Til sist - det vil oppstå problemer med hjemmetransport, i og med at verken flyselskaper eller ambulanseflyselskaper vil frakte sars-smittede, sier Hollerud.

- Det er derfor viktig at man tenker grundig gjennom risikoen dersom man likevel velger å reise til sars-berørte områder, sier han.

Avbestillingsforsikringen som er inkludert i reiseforsikringen, dekker ikke engstelse for sars. Den gjelder bare akutt sykdom eller skader, uventet akutt forverring av kronisk lidelse, brann, innbrudd eller vannskade som inntreffer i egen bolig, kontor eller forretning, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland.

(NTB)

VELG MED OMHU: Europeiske Reiseforsikring fraråder sine kunder å reise til sars-områder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media