Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Europeiske spillselskaper vil ha slutt på norsk spillmonopol

Den europeiske foreningen for spill på internett mener spillmonopolet til Norsk Tipping bryter med EØS-avtalen.

MONOPOL: Europeiske spillselskaper vil ha en slutt på spillmonopolet til Norsk Tipping. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MONOPOL: Europeiske spillselskaper vil ha en slutt på spillmonopolet til Norsk Tipping. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Kulturdepartementet går European Gaming & Betting Association (Egbas) til angrep på Norsk Tippings monopol, skriver Klassekampen.

De mener det norske systemet «representerer et vesentlig hinder for EU-regulerte spillselskaper og bryter med EØS-avtalen», skriver generalsekretær i Egbas, Maarten Haijer, i brevet. Haijer mener Norge går i motsatt retning av andre europeiske land, som introduserer nye lisensregimer som følge av økt etterspørsel etter onlinespill.

– Dessverre går Norge i motsatt retning. I stedet for å sørge for et attraktivt, regulert tilbud, fokuserer det på å håndheve nasjonale grenser på internett gjennom å prøve å innskrenke forbrukernes rett til å velge, skriver Haijer til Klassekampen.

Foreningen Spillavhengighet Norge tror det kan gå mot et søksmål mot norske myndigheter.

– Vårt inntrykk er at spillselskapene jobber ganske heftig med å få opp en ny sak mot Norge for EU-domstolene, sier leder i Spillavhengighet Norge, Lill-Tove Bergmo.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!