Europeiske spillselskaper vil ha slutt på norsk spillmonopol

Den europeiske foreningen for spill på internett mener spillmonopolet til Norsk Tipping bryter med EØS-avtalen.

MONOPOL: Europeiske spillselskaper vil ha en slutt på spillmonopolet til Norsk Tipping. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MONOPOL: Europeiske spillselskaper vil ha en slutt på spillmonopolet til Norsk Tipping. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et brev til Kulturdepartementet går European Gaming & Betting Association (Egbas) til angrep på Norsk Tippings monopol, skriver Klassekampen.

De mener det norske systemet «representerer et vesentlig hinder for EU-regulerte spillselskaper og bryter med EØS-avtalen», skriver generalsekretær i Egbas, Maarten Haijer, i brevet. Haijer mener Norge går i motsatt retning av andre europeiske land, som introduserer nye lisensregimer som følge av økt etterspørsel etter onlinespill.

– Dessverre går Norge i motsatt retning. I stedet for å sørge for et attraktivt, regulert tilbud, fokuserer det på å håndheve nasjonale grenser på internett gjennom å prøve å innskrenke forbrukernes rett til å velge, skriver Haijer til Klassekampen.

Foreningen Spillavhengighet Norge tror det kan gå mot et søksmål mot norske myndigheter.

– Vårt inntrykk er at spillselskapene jobber ganske heftig med å få opp en ny sak mot Norge for EU-domstolene, sier leder i Spillavhengighet Norge, Lill-Tove Bergmo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer