Europol advarer: Meksikanske narkotikakarteller vil erobre Europa

Frykter at de meksikanske kartellene innfører sin brutale voldsbruk på det europeiske kontinentet.

SVÆRT BRUTALE KARTELLER:  Ifølge Europol har meksikanske karteller blitt «globale markedskoordinatorer» som står for kokain- og syntetisk dop-smugling til Europa. De meksikanske kartellene er kjent for sin ekstremt voldelige kultur, men bare et fåtall voldsepisoder, inkludert et drapsforsøk, har så langt blitt knyttet til kartellene på det europeiske kontinentet. Bildet viser et medlem av kartellet Zetas, kalt «El Chucho» , da han ble vist for pressen i Mexico by i juni i fjor. Foto: AP Photo / Alexandre Meneghini / NTB Scanpix
SVÆRT BRUTALE KARTELLER: Ifølge Europol har meksikanske karteller blitt «globale markedskoordinatorer» som står for kokain- og syntetisk dop-smugling til Europa. De meksikanske kartellene er kjent for sin ekstremt voldelige kultur, men bare et fåtall voldsepisoder, inkludert et drapsforsøk, har så langt blitt knyttet til kartellene på det europeiske kontinentet. Bildet viser et medlem av kartellet Zetas, kalt «El Chucho» , da han ble vist for pressen i Mexico by i juni i fjor. Foto: AP Photo / Alexandre Meneghini / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meksikanske narkotikakarteller strever etter å bli sentrale aktører i det europeiske narkotikamarkedet.

Kartellene har blitt «globale markedskoordinatorer» som står for kokain- og syntetisk dop-smugling til Europa, skriver Europol i en fersk pressemelding.

- Vi ønsker ikke at den omfattende bruken av vold og brutalitet i Mexico skal få fotfeste i Europa, sier Rob Wainwright, direktør i Europol videre.

I Mexico har over 70 000 mennesker blitt torturert og drept siden 2006, da den daværende presidenten Felipe Calderón erklærte krig mot narkotikakartellene.

Ekstremt voldelige Ifølge Europol har det blitt rapportert om at voldelige karteller, som det fryktede Los Zetas, har stått bak menneskesmugling til sex-industien fra Nord-Øst-Europa til Mexico.

Karteller har også smuglet våpen fra Sør-Øst-Europa, og byttet dem med kokain-handlere i sentral Sør-Amerika.

Sinaloa-kartellet, som er landets mektigste, forsøkte nylig å etablere kokain-handel i Europa, men ifølge Europol har dette så langt blitt avverget.

Kartellet, som kontrollerer store deler av det nordvestlige Mexico, er ledet av «El Chapo» (58), som har vært på flukt siden han rømte fra et meksikansk fengsel i en vaskerivogn i 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer