Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Euroskeptikere kan frata Merkel flertallet

Økt støtte for det tyske euro-kritiske partiet AfD kan skape vansker for statsminister Angela Merkel og hennes kristeligdemokrater.

EURO-TVILERNE:Bernd Lucke, medgrunnlegger av det tyske euro-tvilende partiet Alternative für Deitschland (AfD), under et valgmøte i Oldenburg. Kommer partiet over sperregrensa kan det bli umulig for forbundskansler Angela Merkel å få flertall. Foto: AFP / Scanpix / DPA / INGO WAGNER
EURO-TVILERNE:Bernd Lucke, medgrunnlegger av det tyske euro-tvilende partiet Alternative für Deitschland (AfD), under et valgmøte i Oldenburg. Kommer partiet over sperregrensa kan det bli umulig for forbundskansler Angela Merkel å få flertall. Foto: AFP / Scanpix / DPA / INGO WAGNER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlin (NTB-Reuters): I ei meningsmåling for ukebladet Stern får euroskeptikerne i AfD 4 prosent, en oppgang på ett prosentpoeng siden forrige måling. Tyske kommentatorer mener derfor at partiet har en rimelig sjanse til å nå sperregrensa på 5 prosent.

Målingen viser at venstreopposisjonen, medregnet det venstresosialistiske partiet Die Linke, har en oppslutning på 43 prosent, mens kristeligdemokratene og deres allierte har en støtte på 45 prosent.

Dersom AfD (Alternative für Deutschland) kommer over sperregrensa, er det utelukket at Merkels CDU med søsterpartiet DSU og fridemokratene FDP vil få flertall i Forbundsdagen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tyskland velger ny Forbundsdag 22. september.

Flere eksperter mener folk som kan tenkes å stemme på AfD, ikke alltid vil innrømme det. Men euroskeptikerne er kommet på banen igjen etter at finansminister Wolfgang Schäuble nylig sa at Hellas vil trenge en tredje såkalt redningspakke. Hellas har mottatt 240 milliarder euro i to omganger, og Tyskland har stått for de største bidragene.

Ei meningsmåling foretatt av instituttet YouGov Deutschland viser at betydelige deler av velgerne til CDU/CSU og andre sympatiserer med store deler av AfDs politikk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling