Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eurosvindel med thai-mynt

Den thailandske 10-bath mynten (1,7 kr) kan brukes i myntautomater i stedet for 2 euro (15, 7 kr). Etterspørselen har gått i taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baht-mynten skal så og si være identisk med med 2-euromynten, bortsett fra at den bare er verdt en brøkdel. Myntene er så like at bahten kan brukes i mange europeiske myntautomater. Det har driftige thailandsfarere fått med seg, og de siste ukene har det flommet ut baht fra vekslekontoret på Bangkoks flyplass.

- Dusinvis av turister, for det meste vestlige, ber spesielt om denne mynten. Noen av dem ville ha hele femti myter, sier en ansatt ved vekslekontoret til nyhetsbyrået AP. En av de ivrige myntsamlerne skal ha oppgitt at han ønsker en «suvernir».

Flere andre pengevekslere kan fortelle lignende historier. Flere banker nekter nå å utlevere større mengder med 2-bahtsmynter.

EU er ifølge AP klar over problemet, og det jobbes med å omprogrammere myntautomater som lar seg lure. Myntene veier det samme, men bahten er litt større og består av andre legeringer enn sin «euro-lookalike».

Thailands finansdepartement har derimot ingen planer om å foreta seg noe.

- Dette er et problem for den Europeiske Union, ikke for Thaliand, sier en i departementets ledelse til The Bangkok Post.

  • For tiden er det 559 millioner 10-bathsmynter i omløp.
EURO-BAHT: Denne thailandske mynten blir godtatt av en god del Euro-automater. Og da blir det billig da.
Hele Norges coronakart