Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Euroteam får ikke tilbake beslaglagte OL-billetter

Polsk mann ble tatt på Gardermoen med 455 billetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert: Euroteams gründere ble høsten 2016 frifunnet på samtlige punkter i tiltalen om forsøk på bedrageri. Etter frifinnelsen uttalte advokat Nicolai Skjerdal, som representerte en av gründerne:

- I den situasjon som faktisk oppsto, gjorde Euroteam det eneste ansvarlige, nemlig å kansellere alle salgene slik at kundene kunne få tilbake sine penger mens det ennå kunne være mulig for kundene å områ seg.

Siktelsene i forbindelse med beslag av OL-billetter er henlagt. De siktede sier de vil gå til erstatningskrav mot staten som følge av det de betegner som urettmessige beslag og urettmessig straffeforfølgelse.

Partene har også inngått forlik og saken er hevet. I november 2015 ble det for lukkede dører holdt rettsmekling i Borgarting Lagmannsrett mellom Global Collect mv, Gyrre og Barlaup, etter anke. Under meklingen oppnådde partene enighet.

(Dagbladet): Selskapet Euroteam, som videreselger billetter, får ikke tilbake de 455 OL-billettene som ble beslaglagt på Gardermoen 19. juli. Dette er fastslått i Eidsivating lagmannsrett.

Anket Øvre Romerike tingrett ga mandag Romerike politidistrikt medhold i at beslaget er rettmessig, men Euroteam anket straks kjennelsen til lagmannsretten.

Lagmannsretten opplyste i går til Dagbladet at saken ville bli behandlet raskt, siden alle partene i saken ønsket dette, og siden det dreier seg om en pågående begivenhet - OL i London.

Euroteam, en av selskapets ledere og en polsk 40-årig mann er siktet for grovt bedrageri i saken. Sistnevnte hadde på seg 143 billetter da han ankom Norge fra Øst-Europa, og tollvesenet fikk ut det resterende antallet.

De beslaglagte OL-billettene stammer fra Øst-Europa, og skulle etter planen videreselges av omstridte Euroteam. Nå som lagmannsretten endelig har avgjort at beslaget forblir hos politiet, kan selskapets kunder se langt etter varen de har bestilt.

Forbannede kunder Norske kunder på plass i London-OL har for lengst merket at billettene de har betalt for, ikke er dukket opp; Bærums-mannen Erik Storelv fikk først i går billetter til fektekonkurransen - to timer etter at konkurransen var begynt.

Dermed gikk han og barna glipp av Bartosz Piaseckis kvartfinaletriumf, og fikk langt dårligere plasser enn bestilt. Skjebnen for de andre billettene han har kjøpt av Euroteam, var i går uviss.

- Dette lukter humbug, sa en forbannet Storelv til Dagbladet i går.

Euroteam framholder at problemet først og fremst bunner i at billettene er beslaglagt, slik at de ikke kan bli videreformidlet til kundene.

- Tapene begynner å gi oss betydelige problemer, sa selskapets talsmann Alex Sola til Dagbladet i går.

Kommentaren kom etter at politiet i går beslagla en ny forsendelse med OL-billetter på Gardermoen.

- Kundene blir stående i London uten sine billetter. En dags sendinger som ikke leveres, vil påføre firmaet et tap opp i millionklassen, understreket han.

- Kommer ikke inn Forsvaret og Euroteam la til grunn at det oppstår tap eller fare for tap hos kundene ved å bruke Euroteam-billettene, fordi de angivelig ikke kommer inn på OL-arenaene. Dette er ikke riktig, mener Euroteam, og sier det ikke foregår noen ID-kontroll på arenaene.

Dette har også kunder bekreftet, ifølge selskapet.

Lagmannsretten finner at Euroteam med skjellig grunn kan mistenkes for grovt bedrageri gjennom salg av OL-billetter som det er ulovlig for kundene å benytte.

Svartebørssalg er forbudt i England, men hvorvidt Euroteam har bedrevet noe som er straffbart der, tar ikke lagmannsretten stilling til; den forholder seg bare til norsk lov.

- Ulovlige Lagmannsretten tiltrer imidlertid at Euroteam ikke er autorisert til å selge OL-billetter - ifølge de offisielle billettreglene - og at billettene dermed må anses som ulovlig å benytte.

STOPPET: Denne 40-årige polske mannen ble stoppet av tollvesenet på Gardermoen med OL-billetter 19. juli. Billettene stammer fra Øst-Europa og skulle videreselges av Euroteam. Foto: PRIVAT


Med vennlig hilsen/Kind regards,Torgeir P. Krokfjord

Reporter

Dagbladet

&
Mottatt fra epost: 01.08.2012
STOPPET: Denne 40-årige polske mannen ble stoppet av tollvesenet på Gardermoen med OL-billetter 19. juli. Billettene stammer fra Øst-Europa og skulle videreselges av Euroteam. Foto: PRIVAT Med vennlig hilsen/Kind regards, Torgeir P. Krokfjord Reporter Dagbladet & Mottatt fra epost: 01.08.2012 Vis mer

Påtalemyndigheten har opplyst at billettene er utstedt til konkrete medlemmer av den russiske og/eller hviterussiske olympiske komité. Retten tar ikke stilling til dette, men sier at dette i så fall vil være en omstendighet som gjør at kunden ikke kommer inn på arenaen.

To av Euroteams ledere er allerede bedragerisiktet i en annen sak.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media