Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Euroteam nær konkurs

Går på milliontap etter beslag av OL-billetter.

I BETALINGSTRØBBEL: Euroteam, her ved talsmann Alex Sola (t.v.) og styreleder Andreas Gyrre (t.h.), har inngått gjeldsforhandlinger etter at OL-billetter trolig verdt millioner ble beslaglagt av tollvesenet og politiet. Foto: PRIVAT
I BETALINGSTRØBBEL: Euroteam, her ved talsmann Alex Sola (t.v.) og styreleder Andreas Gyrre (t.h.), har inngått gjeldsforhandlinger etter at OL-billetter trolig verdt millioner ble beslaglagt av tollvesenet og politiet. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det omstridte billettselskapet Euroteam er nær konkurs som følge av at tollvesenet og politiet har beslaglagt tusenvis av OL-billetter som skulle videreformidles til kunder i London. Dette meddeler selskapet selv i en pressemelding.

- Euroteam har i dag besluttet å innlede gjeldsforhandlinger, opplyser selskapets advokat Carl Bore.

- Dette er en blytung dag, sier selskapets talsmann Alex Sola.

Kjempebeslag Selskapet har svingt seg opp på å kjøpe opp billetter til store arrangementer, for så å videreselge dem til høyere pris enn opprinnelig. I juli ble en polsk mann stoppet på Gardermoen og fikk 455 OL-billetter beslaglagt. Deretter fulgte et nytt beslag nå i august.

Politiet har fått medhold i at beslaget er rettmessig.

En rekke norske enkeltpersoner og familier som har reist til London-OL og har bestilt billetter fra Euroteam, har ventet forgjeves på varen, siden de ligger hos norsk politi. Flere av kundene har varslet erstatningkrav mot selskapet.

Euroteam forventer å få ryggen brukket av kravene, som trolig vil være i millionklassen.

- Disse kravene er kommet opp i slike summer at det nå er knyttet betydelig usikkerhet til om det overhodet er grunnlag for videre drift, sier advokat Bore.

Søksmål Han varsler nå søksmål mot Den olympiske komité (IOC), som Euroteam mener har drevet en bevisst svertekampanje mot selskapet:

Det var komiteen som i retten anklaget Euroteam for å videreselge OL-billetter som angivelig ikke vil være gyldige på arenaene. Selskapet på sin side anklager IOC for å stå bak stengingen av deres britiskbaserte nettsteder og kundesystem, samt deres kortbetalingsleverandør.

Nettttstedene og kundesystemet er nå oppe igjen, men Euroteam mener de er påført betydelig tap. Selskapets økonomiske situasjon forverres av at selskapet er utestengt fra å ta kortbetaling, sier advokat Bore.

- Fullt lovlig Euroteam konstaterer at selv om kravet mot IOC skulle gå igjennom, vil dette ta såpass lang tid at de ikke vil klare å hente seg inn igjen økonomisk etter å ha utbetalt erstatning til sine kunder.

- Vi har gjort alt i vår makt for å levere, samtidig som vi har gjort det vi kan for å forsvare oss mot en OL-komité med sterke egeninteresser. Vår innsats holdt dessverre ikke da det gjaldt som mest, sier Euroteam-talsmann Alex Sola.

Euroteam sier de er sikre på at billettvirksomheten er fullt lovlig.

- OL-komiteen misliker det sterkt, men agerer ut fra egne interesser og egne retningslinjer for billetter, sier selskapet i pressemeldingen.

Den polske melllommannen, Euroteam og en av lederne i selskapet er siktet for grovt bedrageri etter beslaget av OL-billettene. I tillegg er to ledere allerede siktet i en annen bedragerisak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media