Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Euroteam saksøker Forbruker Europa

Billetthaiene tar ut søksmål etter korrupsjonspåstander i presseskriv og mediepakke.

SOLGTE BILLETTER: Forbruker Europa mener Euroteam bidrar til korrupsjon ved blant annet å kjøpe billetter fra FIFA-pamper som den avgåtte, korrupsjonsavslørte Jack Warner. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/Scanpix
SOLGTE BILLETTER: Forbruker Europa mener Euroteam bidrar til korrupsjon ved blant annet å kjøpe billetter fra FIFA-pamper som den avgåtte, korrupsjonsavslørte Jack Warner. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en e-post til Dagbladet skriver Andreas Gyrre, styreleder i Euroteam at selskapet vil ta ut søksmål mor Forbruker Europa (FE) for «injurierende og feilaktige påstander som er framsatt på nett og i mediepakker sendt til diverse medier».

FE finansieres av Europakommisjonen og Forbrukerrådet. Dagbladet vet at minst ett stort norsk riksmedie har planlagt å omtale en slik mediepakke om kort tid.

Pressepakka er relatert til et presseskriv publisert på organisasjonens nettsider, der det heter at FE vil advare Europa mot Euroteam.

Korrupsjon FE skriver at Euroteam ikke etterkommer Forbrukertvistutvalget og medvirker til korrupsjon i eksempelvis FIFA. I en e-post til Dagbladet henviser fungerende leder Mathieu Veulemans til en Dagbladet-sak fra april, som gjelder den avgåtte og utskjelte FIFA-visepresidenten Jack Warner.

- Dette markedet bidrar til veldig uklare situasjoner, som vi mener forbrukere bør være informert om. Vi skjønner godt at Euroteam ikke ønsker å være i medias søkelys. For vår del er det bare å tilbakebetale forbrukere før sakene kommer til oss. Det ser imidlertid ikke ut som Euroteam har tatt dette til etteretning, skriver Mathieu Veulemans.

Ifølge organisasjonen foreligger det også et høyt antall klagesaker der de norske billetthaiene ikke betaler kunder tilbake etter klager.

Reagerer - Euroteam har tilbakebetalt noen forbrukere, men mange forbrukere venter fortsatt på refusjon, særlig der det er snakk om store beløp, heter det i skrivet.

REAGERER: Styreleder Andreas Gyrre i Euroteam varsler søksmål mot Forbruker Europa. Foto: Privat
REAGERER: Styreleder Andreas Gyrre i Euroteam varsler søksmål mot Forbruker Europa. Foto: Privat Vis mer

Gyrre reagerer voldsomt på påstandene:

- Påstander om at vi medvirker til korrupsjon er ikke bare feil, men grovt injurierende, skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Forbruker Europa har ikke kunnskapen eller kompetansen til å kunne uttale seg om hvordan billettmarkedet fungerer. Euroteam tar sterkt avstand fra korrupsjon og vil kreve disse udokumenterte uttalelsene døde. Vi har tvert imot varslet og stilt oss til rådighet for FIFA i forbindelse med ureglemessigheter hos aktører innad i FIFA, skriver Gyrre.

- Samarbeidet Dagbladet vet at dokumentasjon fra Euroteam var sentralt da FIFA behandlet visepresident  Jack Warners svartebørseventyr.

Gyrre sier FE også setter fram en rekke «grovt feilaktige påstander om antall klager og behandlingen av disse, som man burde vite var feil».

Gyrre avviser kategorisk at Euroteam ikke har fulgt avgjørelser fra Forbrukertvistutvalget, og kritiserer også FEs drift:

AVVISER: Mathieu Veulemans sier han tar søksmålet med stor ro. Foto: CF Wesenberg Kolonihaven/Forbruker Europa
AVVISER: Mathieu Veulemans sier han tar søksmålet med stor ro. Foto: CF Wesenberg Kolonihaven/Forbruker Europa Vis mer

- Euroteam sitter på dokumentasjon i form av lydopptak og e-post-korrespondanse som viser at en privat aktør innenfor fotballverdenen har tatt kontakt og avtalt med Forbruker Europa i Østerrike om å jobbe for å stoppe Euroteam. Dette for å beskytte sine egne økonomiske interesser. Dette er etter vår mening ikke i forbrukerens interesse, skriver Gyrre.

Veulemans svarer at han ikke kjenner denne konkrete saken.

TJENTE FETT: 2006 og 2008 var gullår for Euroteam. Forbruker Europa kritiserer selskapets metoder. Her to Euroteam-ansatte i Tyskland under fotball-VM i 2006. Foto: Privat
TJENTE FETT: 2006 og 2008 var gullår for Euroteam. Forbruker Europa kritiserer selskapets metoder. Her to Euroteam-ansatte i Tyskland under fotball-VM i 2006. Foto: Privat Vis mer