TILTALT:  To tidligere sjefer i det norske billettselskapet Euroteam er tiltalt for forsøk på grovt bedrageri av 4,8 millioner euro. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TILTALT: To tidligere sjefer i det norske billettselskapet Euroteam er tiltalt for forsøk på grovt bedrageri av 4,8 millioner euro. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Euroteam-sjefer tiltalt for forsøk på grovt bedrageri

To tidligere sjefer i det norske billettselskapet Euroteam er tiltalt for forsøk på grovt bedrageri av 4,8 millioner euro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert: Euroteams gründere ble høsten 2016 frifunnet på samtlige punkter i tiltalen om forsøk på bedrageri. Etter frifinnelsen uttalte advokat Nicolai Skjerdal, som representerte en av gründerne:

- I den situasjon som faktisk oppsto, gjorde Euroteam det eneste ansvarlige, nemlig å kansellere alle salgene slik at kundene kunne få tilbake sine penger mens det ennå kunne være mulig for kundene å områ seg.

--

Ifølge tiltalen skal de to tidligere sjefene ha forsøkt å få det nederlandske betalingsselskapet Global Collect (GC) til å betale ut 4,8 millioner euro (rundt 42,6 millioner kroner etter dagens kurs) til misfornøyde billettkjøpere ved å legge inn 7392 refusjoner, skriver Dagens Næringsliv.

- Selskapet hadde solgt billetter til ulike arrangementer, blant annet OL i London, da de fant ut at de ikke klarte å levere billettene. De tiltalte forsøkte å få Global Collect til å refundere pengene uten at selskapet hadde tilgjengelige midler til å gjøre opp for seg, sier politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo politidistrikt.

Forsøk på grovt bedrageri har en strafferamme på seks års fengsel. I tillegg er de to tiltalt for overtredelse av bokføringsloven.

Ifølge tiltalen ble det ikke ført regnskaper fra starten av 2011 til konkursåpning i september 2012.

Begge de tiltalte nekter straffskyld, opplyser deres forsvarere til avisen.

(NTB)