Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Eva-Beate fikk kreft og nye lunger. - Vi har fått en helt ny mamma

Eva-Beate Galgum (41) har overlevd både kreft og lungetransplantasjon. - Jeg har fått livet i gave.

TO TØFFE PERIODER: Eva-Beate Galgum
var bare 21 år gammel da hun fikk kreft (bildet øverst til venstre). Cellegiftene fratok henne muligheten til å bli biologisk mor. I 2014 var hun gjennom en lungetransplantasjon. Ungene Maria Paz (14) og Amardeep (11) takker for at alt står bra til med mamme nå. Foto: Privat og Morten Eik
TO TØFFE PERIODER: Eva-Beate Galgum var bare 21 år gammel da hun fikk kreft (bildet øverst til venstre). Cellegiftene fratok henne muligheten til å bli biologisk mor. I 2014 var hun gjennom en lungetransplantasjon. Ungene Maria Paz (14) og Amardeep (11) takker for at alt står bra til med mamme nå. Foto: Privat og Morten Eik Vis mer

Eva-Beate Galgum (41) fra Vallset i Stange kommune var i 20- årene da hun stadig oftere måtte til lege med diffuse smerter i overkropp, hals og bryst.

- De fant ikke noe galt, så jeg ble sendt videre til både psykolog og revmatismesykehus. Da de noe senere oppdaget en kul på halsen min var de sikre på at det var en muskelknute, og at plagene mine var muskulære, sier Eva-Beate.

Hun var 21 år gammel da hun fikk Non Hodkins Lymfon som kreftdiagnose.

Kreften tilbake

- Jeg var optimistisk, ettersom de erklærte meg kreftfri etter ett år med harde cellegiftkurer. Men gleden varte bare den sommeren. Da høsten kom var kreften tilbake.

Stange-jenta var 23 år gammel da hun ble beinmargstransplantert. De renset hennes egen beinmarg for kreft, før hun fikk den tilbake. Men utgangspunktet var dårlig. Eva-Beate hadde jo ikke kommet seg skikkelig etter første runde med cellegift.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?