- Eva blir Spanias neste dronning

En spansk avis skriver at den spanske arveprinsen Felipe (33) og Eva Sannum (26) skal gifte seg våren 2002. Dermed kan norske Eva bli Spanias neste dronning!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa El Périodico skriver i dag at de har gode kilder på at paret går med gifteplaner. Under overskriften «Eva entrer palasset», står det at bryllupet, etter alt å dømme, skal stå våren 2002. Datoen vil bli offentliggjort flere måneder før paret blir smidd i Hymens lenker.

Felipe skal ha fått kong Juan Carlos' godkjennelse, og om han ikke hadde fått det, ville det spilt liten rolle. For kongen vet at når prins Felipe først har bestemt seg for noe, er det ingenting som kan få ham til å forandre mening.

Samtidig har kongen alltid oppmuntret sønnen til å ta egne avgjørelser.

Hard medfart

26 år gamle Eva Sannum traff Felipe i Madrid i 1997. Dagbladet omtalte romanseryktene første gang 22. oktober 1997. Da hadde flere spanske aviser og ukeblader publisert bilder av Felipe og Eva Sannum mens de satt tett inntil hverandre på en restaurant i Madrid. Den gang avfeide hun ryktene med at de bare var gode venner.

Etterhvert som forholdet utviklet seg, har Eva Sannum fått hard medfart i flere spanske aviser.

Avisa El Mundo har tidligere skrevet at det vekker bekymring at prinsen flyr tusener av kilometer til Oslo for å tilbringe en helg med en modell. Ukebladet Pronto skrev at prinsen kan gifte seg med hvem han vil. Men at kvinnen han har valgt seg ut, ikke tilsvarer hans rang.

Lengst i sin kritikk gikk Jaime Penafiel, som er en av de fremste ekspertene på det spanske kongehuset:

- En kvinne som stiller sine bryster til skue på moteoppvisninger over hele verden, kan ikke stå brud for en tronfølger.

Må godkjennes

Også avisa som i dag bringer nyheten om bryllupet, El Périodico, var svært skeptiske til et eventuelt giftemål.

- Dette forholdet tror vi ikke på. Prinsen kan ikke gifte seg med henne. Det er sikkert ikke engang en kjærlighetshistorie, bare rent fysisk, sa avisas hoffreporter Maria Angel Alcazar til Dagbladet i 1999.

Bryllupet må godkjennes av spanske myndigheter, men det er bare en formalitet.

Til syvende og sist er det prins Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos Borbon Schleswig-Holstein Borbon Sonderberg-Glucksburg og Eva Sannum fra Kurland og Stovner som bestemmer.

HVIT BRUD: Eva Sannum har allerede testet brudekjoler, men trolig bare på motevisning. Her er hun fotografert i Gamle Logen i Oslo i januar.
VIL GIFTE SEG: Felipe falt pladask for Eva Sannum da han traff henne første gang.