Eva gratulerer Felipe med forlovelsen

Spanias kronprins Felipe forlovet seg i går med journalisten Letizia Ortiz Rocasolano. - Jeg er veldig glad på deres vegne, sier Eva Sannum, Felipes ekskjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lykken var stor i Spania i går da Zarzuela-slottet kunngjorde at den spanske arveprinsen Felipe skal gifte seg neste sommer. De to skal ha vært kjærester i flere måneder, men kunngjøringen kom likevel som en overraskelse på folket. Bryllupet finner sted på begynnelsen av sommeren i Almudena-katedralen i Madrid. Kommende torsdag vil kronprinsen offisielt be sine foreldre, kong Juan Carlos og dronning Sofia, om tillatelse til å gifte seg.

Ønsker til lykke

For to år siden hadde den spanske arveprinsen en romanse med den norske modellen og tekstforfatteren Eva Sannum.

Mange trodde den gangen at norske Eva skulle bli Spanias neste prinsesse. I går kom Sannum med gratulasjoner til de nyforlovede.

- Jeg er veldig glad på deres vegne. Jeg ønsker dem lykke til, sier Sannum til Dagbladet.

Ifølge spansk presse skal hun ha vært kronprinsens store kjærlighet fram til han fant sin forlovede.

De to var hemmelige kjærester i lang tid.

Deres eneste offentlige opptreden sammen gjorde de i august 2001 da begge var gjester i bryllupet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Det var imidlertid mange i Spania som mente at norske Eva ikke egnet seg som dronning.

Møttes på jobb

Jenta som nå står ved arveprinsens side er en middelklassejente fra provinsen Asturias, som har vært gift tidligere. Forholdet ble først i går kjent for den spanske befolkningen. Mange tror dette kan skape reaksjoner, men ifølge avisa ABC skal kongeparet ha kommet svært godt overens med Felipes nye kjæreste.

I Spania er Letizia Ortiz Rocasolano mest kjent som nyhetsoppleser i det statlige spanske fjernsynet TVE. De to skal ha møttes i fjor da Felipe besøkte områdene i Galacia som var rammet av oljekatastrofen etter «Prestige»-havariet. Ortiz Rocasolano dekket denne saken for TVE.

Et av problemene for Eva Sannum var all medieoppmerksomheten. Felipes nye kjæreste kjenner spanske medier fra innsida.

Letizia Ortiz Rocasolano startet sin karriere i avisa ABC. Hun har også jobbet for avisa Siglo 21 i Mexico, det amerikanske finansbyrået Bloombergs og CNN.

BRUDGOM: Kronprins Felipe av Spania har funnet lykken og skal gifte seg neste sommer.
BRUD: Letizia Ortiz Rocasolano heter tv-journalisten som har kapret den spanske arveprinsens hjerte.
EKSEN: Kronprins Felipes norske ekskjæreste, tekstforfatter Eva Sannum, ønsker paret til lykke.