Eva Joly innlagt på sykehus

Falt ned en trapp, men nå står alt bra til med presidentkandidaten.

SKADD: Eva Joly ble ifølge NRK skadd da hun var på vei ut av en kinosal i Paris i går. 
Foto: ROGER VIKSTRÖM
SKADD: Eva Joly ble ifølge NRK skadd da hun var på vei ut av en kinosal i Paris i går. Foto: ROGER VIKSTRÖMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De grønnes presidentkandidat i Frankrike Eva Joly (68) ble innlagt på sykehus i Paris etter å ha falt ned en trapp i går kveld, melder NRK. Legene skal ha fryktet at det var snakk om et hjerteinfarkt.

- Hun vil klare seg bra. Legen har gjennomført en grundig undersøkelse. Og det er slått fast at det ikke var et hjerteinfarkt, sier Jolys presserådgiver Agathe Remoué til NTB.

Til Dagbladet forteller hennes pressekontakt i Europa-parlamentet, Coralle Guillot, at Joly vil bli utskrevet i løpet av dagen, og at presidentkandidat vil trenge å få hvile ut dagen.

- Alle hennes aktiviteter for dagen er avlyst, men hun vil fortsette kampanjen og programmet som planlagt, sier hennes kampanjeleder Stéphane Sitbon-Gomez til Le figaro.

Joly er først og fremst kjent som Frankrikes store korrupsjonsjeger. Her hjemme har hun tidligere vært spesialrådgiver for Kjell Magne Bondeviks regjering.

- Mulig hjerteinfarkt
Joly ble i går kveld lagt inn på hjertavdelingen ved sykehuset Cochin i Paris. Der har hun ligget til observasjon. Det er fortsatt usikkert hva som er årsaken til fallet, men legene undersøker nå hvorvidt det skyldes et hjerteinfarkt.

Ifølge NRK skal hun ha falt ned en trapp på vei ut av kino. Hun skal ha fått et slag mot hodet og et stort blåmerke i ansiktet.
 
Driver valgkamp
I Frankrike er Joly De Grønnes presidentkandidat og driver for tida iherdig kampanje. Valget står i slutten av april og begynnelsen av mars.

Hva sykehusoppholdet vil ha å si for Jolys presidentkampanje er foreløpig usikkert.