Eva Joly mener hun har funnet en løsning på Assange-saken

Men ingen vil møte den norskfødte EU-parlamentarikeren og tidligere korrupsjonsjegeren.

MENER HUN HAR FUNNET ASSANGE-LØSNINGEN: Eva Joly mener hun har funnet en løsning på den fastlåste striden om utlevering av WikiLeaks-leder Julian Assange til Sverige. Men verken Sveriges justisminister eller riksadvokat vil møte henne.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
MENER HUN HAR FUNNET ASSANGE-LØSNINGEN: Eva Joly mener hun har funnet en løsning på den fastlåste striden om utlevering av WikiLeaks-leder Julian Assange til Sverige. Men verken Sveriges justisminister eller riksadvokat vil møte henne. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eva Joly mener hun har funnet en løsning på den fastlåste striden om utlevering av WikiLeaks-leder Julian Assange til Sverige. Men verken Sveriges justisminister eller riksadvokat vil møte henne.

Den norskfødte EU-parlamentarikeren, som har vært både presidentkandidat og korrupsjonsjeger i Frankrike, vil legge fram forslaget under en pressekonferanse i Stockholm torsdag.

- Jeg har hele tiden håpet at det solide svenske rettsvesenet vil finne en løsning på denne saken, med sin sterke respekt for menneskerettigheter og ytringsfrihet. Men årene går, og Assange sitter fortsatt på Ecuadors ambassade i London, sier Joly til NTB.

Høsten 2010 ble Assange anmeldt for voldtekt og overgrep mot to kvinner i Sverige. Assange reiste til Storbritannia og nektet å reise tilbake til Sverige i frykt for at han ville bli utlevert til USA. Siden den gang har svenske påtalemyndigheter avvist muligheten for å avhøre Assange i Storbritannia. Assange har på sin side søkt tilflukt i Ecuadors ambassade etter at britisk rettvesen besluttet at han skulle utleveres til Sverige. Dermed står saken på stedet hvil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer