Eva lei av bryllupsryktene

- Jeg er lei av de stadige ryktene, sier Eva Sannum (26) til Dagbladet, etter at aviser og ukeblader gjennom hele vinteren har spekulert over ulike datoer for en eventuell forlovelse og giftermål mellom henne og den spanske arveprinsen Felipe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanske medier har gjennom vinteren kommet med flere spekulasjoner rundt når en forlovelse mellom Eva Sannum og den spanske arveprinsen Felipe vil finne sted.

Ryktene har for alvor tatt av etter at den seriøse Barcelona-avisa El Periodico i går skrev at bryllupet vil finne sted våren 2002.

Spanske medier har også skrevet at Eva har sluttet på skolen, og at hun feiret 26-årsdagen sin sammen med Felipe i Madrid fredag. Etter det Dagbladet kjenner til sliter de stadige ryktene på Eva og hennes familie som til stadighet blir kontaktet av journalister.

Lei av ryktene

Dagbladet snakket i går med Eva Sannum over telefon. Hun avviser at hun har sluttet på skolen, og vil slett ikke snakke om hvor hun feiret bursdagen sin. Hun gir uttrykk for at hun er lei av spekulasjonene i norske og spanske medier om når et eventuelt bryllup mellom henne og Felipe skal stå.

- Jeg er lei av de stadige ryktene, sier Eva til Dagbladet.

Ved kongelige forlovelser er det vanlig at datoen blir holdt hemmelig helt fram til den dagen da forlovelsen blir kunngjort. Prins Felipe skal tidligere ha sagt at han selvsagt vil offentliggjøre en forlovelse den dagen han inngår den.

- Det er selvsagt at den dagen Felipe forlover seg, vil han dele det med resten av verden, sier Eva til Dagbladet.

Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken.

Eva og Felipe har kjent hverandre siden 1997. Det var kronprins Haakon og hans daværende kjæreste, modellen Cathrine Knudsen, som introduserte Eva for Felipe. Eva jobbet på den tida sammen med Cathrine Knudsen som modell i den spanske hovedstaden Madrid.

Etter det har Felipe og Eva feriert sammen flere ganger. Den spanske arveprinsen har også flere ganger besøkt Eva i Oslo.

Seinest i november i fjor da de to ble observert på kino på Filmteatret i Oslo. I desember i fjor trykte det spanske kongebladet Hola! bilder av Eva sammen med Felipe på ferie i India. Mange mente at disse bildene var plantet av det spanske hoffet for å se hvordan den blonde modellen fra Norge ble mottatt av folket. Eva derimot var av en annen oppfatning. På spørsmål fra Dagbladet svarte hun:

- Jeg tror disse bildene er stjålet.

Ferier sammen

Denne vinteren har paret vært mye sammen. De to har blitt observert sammen i St. Moritz i februar, og nå i påsken skal de ifølge spanske medier ha vært sammen i Sveits og Østerrike sammen med Felipes søster, hertuginne Elena av Lugo og hennes ektemann, den tidligere håndballspilleren hertug Iñaki Urdangarmn av Palma de Mallorca. Dagbladet kjenner til at Eva også tidligere har hilst på Felipes familie. Ifølge spanske medier skal Eva også ha fått se familieslottet Zarzuela.

Noe som også setter fart på ryktene, er at prins Felipes nye praktbygg skal stå ferdig i løpet av året. Den anerkjente spanske avisa El Pais skriver at Felipes nye boligpalass, som ligger like ved kongefamiliens slott Zarzuela, halvannen mil utenfor Madrid, skal stå ferdig i år. Arveprinsens nye bolig skal ifølge spanske medier koste flere hundre millioner kroner.

Fortsetter som modell

Eva bor fortsatt på St. Hanshaugen og studerer ved Westerdals reklameskole i Oslo. Ved siden av studiene jobber hun hos Team modeller.

Det har hun gjort siden hun ble oppdaget av modellmamma Eivor Øvrebø som 16-åring. Den siste tida har Eva vært plaget av at mange ønsker å booke henne som modell fordi hun har et forhold til den spanske arveprinsen. Eva har likevel gitt uttrykk for at hun vil fortsette som modell ved siden av studiene.

- Dette er en ekstrajobb jeg kommer til å fortsette med så lenge jeg studerer, sa hun da hun i januar gikk en offentlig motevisning for den norske designeren Nora Farah.

ole.bjorner.welde@dagbladet.no

I FINSTASEN: Kronprins Felipe av Spania har vært på besøk hos Eva Sannum i Oslo flere ganger. Her er han i gallauniform i forbindelse med bryllupet til sin søster Christina i 1998.
MODELLPRINSESSE: Eva Sannum er inne i varmen i det spanske kongehuset. Om forholdet til kronprins felipe skal formaliseres er imidlertid bare på rykteplanet. Her er Sannum på vei ut etter et modelloppdrag i Gamle Logen i Oslo i januar.