Evakuerer 500 000 på Jamaica

Orkanen «Ivan» er på vei til Jamaica der en halv million mennesker kan bli evakuert fra sine hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33 mennesker mistet livet da orkanen sveipet over Grenada, Barbados Venezuela og Tobago i går. På Jamaica arbeider befolkningen nå på spreng for å spikre igjen dører og vinduer og supermarkedene tømmes for mat. Myndighetene forbereder seg på å evakuere en halv million mennesker fra lavereliggende bebyggelse, ifølge CNN. Orkanen er ventet å nå landet i kveld.

Forberedt på det verste

Jamaicas leder P. J. Patterson varslet i går innbyggerne om å være forberedt på «a worst case-scenario». I løpet av torsdag har orkanen tiltatt i styrke, med vindhastigheter på nærmere 250 kilometer i timen. Dermed er «Ivan» nådd opp i den kraftigste kategorien av orkaner.

- Vi må forberede oss på det verste. La oss be om Guds omsorg, sa Patterson ifølge AP. 90 prosent av alle hus på Grenada ble skadet da orkanen herjet øya og 90.000 husstander er nå uten vann og strøm.

Når Florida

Ifølge orkansenterets usikre prognose vil orkanen nå Floridas kyst mandag. Florida har knapt rukket å innhente seg etter de to tidligere orkanene Frances og Charley. Ivan blir den tredje orkanen som når den amerikanske delstaten på en måned.

- Det er fortsatt for tidlig å si noe om hvor orkanen vil bevege seg videre, men majoriteten av computerne forteller oss at den beveger seg i vår retning, sier Floridas guvernør Jeb Bush. Ifølge værmeldingene vil orkanen treffe landet mandag.

Følg orkanen her:

Jamaica Observer

Radio Jamaica

Jamaica Live

BBC

HAMSTRER: </B> Jamaicas befolkning hamstrer mat i påvente av orkanen Ivan som når landet i kveld.
KATASTROFE: </B> Slik så det ut etter at orkanen hadde lekt seg med husene i Grenada og tatt 17 menneskeliv.