Evakuerer 500 neshorn til hemmelig sted

På syv år har antall ulovlig skutte neshorn økt fra 13 til 1104 i Sør-Afrika.

DREPES: Neshorn drepes i stor skala på grunn av den høye verdien på hornene. Foto: AP/NTB Scanpix.
DREPES: Neshorn drepes i stor skala på grunn av den høye verdien på hornene. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sør-Afrika planlegger å evakuere flere hundre neshorn fra Kruger nasjonalpark til hemmelige steder der de er trygge for krypskyttere, opplyser landets miljøminister.

- Det er gjort et vedtak om denne forflytningen, sier miljøminister Edna Molewa. Hun sier regjeringen har fattet en handlingsplan for å stoppe den stadig økende jakten på neshorn-horn.

- Omplassering fra Kruger nasjonalpark til tilfluktssteder kan føre til en økning i neshornstammen i Sør-Afrika, sier hun. Steder som er vurdert for evakueringen er den østlige grensen mot Mosambik, statlig eide parker og områder, samt private parker.

Myndighetene opplyser at de kan evakuere opp til 500 neshorn, som hver veier ett tonn eller mer. Sør-Afrika har rundt 80 prosent av alle gjenlevende neshorn i Afrika.

Flere soldater Ulovlig neshornjakt blir et stadig større problem i Sør-Afrika, og antallet har økt fra 13 i 2007 til 1.004 i fjor - til tross for økt tilstedeværelse av soldater i reservatet. Det er anslått at det kun er igjen 8.400 stumpneshorn, også kalt hvitt neshorn, i Kruger nasjonalpark.

Hornene, som er i samme materiale som fingernegler, er ettertraktet som statussymboler av den asiatiske middelklassen.Kruger nasjonalpark er på størrelse med Wales eller Israel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer