Evakuerer bygd på grunn av rasfare

Rundt 35 fra Oldervik i Troms må ta inn på hotell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er politimesteren i Troms som har tatt avgjørelsen om å evakuere deler av Oldervik på grunn av en overhengende skredfare.

Det melder politidistriktet i en pressemelding i ettermiddag.

«Bakgrunnen for vedtaket om tvungen evakuering er informasjon fra Nordnorsk skredovervåking samt bekymring fra lokale innbyggere. Norsk geoteknisk institutt (NGI) vurderer faregraden i deler av Oldervik til 4 - stor og faregraden forventes å øke», skriver politiet i pressemeldinga.

Cirka 35 personer står på politiets liste over beboere i utsatte områder.

- Berørt hver vinter - De som må evakuere vil bli innlosjert på hotell, dersom de ikke ønsker å dra til venner eller bekjente, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til Dagbladet.

Han forteller at bygda ligger svært utsatt til, og at det ikke er første gangen dette skjer.

- Det ligger gode rutiner for dette i et samarbeid mellom nødetatene og kommunen. Bygda ligger i et område som blir berørt hver eneste vinter, sier Meyer.

Politiet varsler videre at den lille bygda vil bli isolert fram til faren er over.

Bygda blir isolert «Statens vegvesen vil stenge av rasfarlig område når aktuelle innbyggere er evakuert. Dette innebærer at Oldervik blir isolert frem til situasjonen er avklart.»

Karl Alberth Hansen er én av dem som må evakuere, men enn så lenge er han fortsatt hjemme.

- Dette har jeg vært med på flere ganger i løpet av de ti siste åra. Akkurat nå er det en ekstrem situasjon med masse snø og nordlig kuling. Det er et inferno ute, sier han til Dagbladet.

- Situasjonen er ikke dramatisk per nå, men det er bedre å være føre var enn etter snar, sier Hansen.

Han har vært i kontakt med politiet i løpet av dagen og fikk beskjeden nå i ettermiddag. Kona er allerede på plass i familiens leilighet i Tromsø.

- Kommunen gjør en fantastisk jobb når det gjelder å ta dette på alvor, sier Hansen til Dagbladet.