Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerer etter avfallsbrann

Et deponi med eternit, som kan inneholde asbest, brant på Stord. Som følge av vindforholdene er nærliggende boliger og en bedrift evakuert.

BRANN: Brannen i gjenvinningsanlegget på Stord ble slukket, men endret vindretning og røykutvikling fører til at beboere og arbeidere i området blir evakuert. Foto: Politiet
BRANN: Brannen i gjenvinningsanlegget på Stord ble slukket, men endret vindretning og røykutvikling fører til at beboere og arbeidere i området blir evakuert. Foto: Politiet Vis mer

Fredag morgen oppsto det brann i et avfallsdeponi på et gjenvinningsanlegg på Stord. Brannen ble raskt slukket, men det ryker fremdeles fra stedet.

I deponiet skal det ha vært eternitt, et helseskadelig byggmateriale som kan inneholde asbest, ifølge politiet.

MASKER: Brannvesenet har etter hvert begynt å jobbe med masker på stedet. Foto: Politiet
MASKER: Brannvesenet har etter hvert begynt å jobbe med masker på stedet. Foto: Politiet Vis mer

Politiet frykter at røyken og nedfallet fra brannen kan være helseskadelig, og har derfor besluttet å evakuere seks ansatte fra en nærliggende bedrift - et oppdrettsanlegg - som ligger en kilometer unna.

Også 8-10 boenheter 1,2 kilometer unna brannstedet har fått beskjed om å holde vinduene igjen, og stenge av ventilasjonen.

- Jeg tror ikke vi kommer til å evakuere flere. Det er ikke så mange boenheter i området, og oppdrettsanlegget er den eneste bedriften i nærheten av gjenvinningsanlegget, sier operasjonsleder Steinar Knudsen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

På brannstedet er det nå bare brannvesenet, som skal utstyrt med masker, som får lov til å oppholde seg, i tillegg til ansatte ved anlegget.

- På stedet jobbes det bare med masker. Det er bare brannvesenet og ansatte ved anlegget som får være der, sier operasjonslederen.

Politiet har også rekvirert en gravemaskin som skal brukes til å grave fram det varme avfallet for å kunne kjøle det ned.

- Gravemaskinen er bestilt, men vi er litt usikre på når den kommer.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media