Evakuerer folk med buss og helikopter: Frykter at demning vil briste

Situasjonen er dramatisk i Flåm.

DRAMATISK: Flåm ble bokstavelig talt oversvømt tirsdag ettermiddag. 200 personer er evakuert fra bygda. Ansatte i Flåm Guide Service prøver her å lede vann vekk fra basen sin ved kaia. Foto: Arne Veum / NTB scanpix
DRAMATISK: Flåm ble bokstavelig talt oversvømt tirsdag ettermiddag. 200 personer er evakuert fra bygda. Ansatte i Flåm Guide Service prøver her å lede vann vekk fra basen sin ved kaia. Foto: Arne Veum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovedredningssentralen setter nå inn to SeaKing redningshelikoptre for å bistå med evakuering fra de enorme vannmassene i Flåm.

Like før klokka 00.30 opplyser Hovedredningssentralen på Twitter at redningshelikopteret fra Florø har evakuert 22 personer fra tre steder i Flom, og at helikopteret er dratt til Sogndal for å fylle drivstoff. De opplyser også at det andre helikopteret fra Sola har begynt evakueringen og har hentet to personer.

Situasjonen er svært dramatisk, der det er igangsatt evakuering fra flere områder som enten er rammet, eller trues av de enorme vannmassene.

- 22 må evakueres med helikopter. Noen fra hus og noen i terrenget. De er spredt i området oppover Flåmsdalen, opplyser redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.

I tillegg frykter man nå for tilstanden til en eldre demning, som truer med å legge et større område under vann.

- Her er det et større område og mange personer som evakueres for sikkerhets skyld. Dette gjøres med buss, opplyser hovedredningssentralen.

Til sammen 200 personer i Flåm måtte evakueres på grunn av de store vannmengdene, skriver NTB. For mange har kvelden vært svært dramatisk. Flere innbyggere måtte flykte fra flommen, og ei større gruppe søkte ly under ei steinhylle før de ble evakuert.- Det var helt nødvendig å trekke opp her, for det nærmeste nabohuset gikk for en time siden, og et annet hus nedenfor ble tatt en halv time før. Vi turde ikke være der nede lengre, sier Ingeborg Bakketun Ottosson til NRK sent i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer