Evakuerer nabolag i frykt for gasseksplosjon

Brannvesenet trekker seg unna. Politiets skarpskyttere på vei til verkstedbrann i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politi og brannvesenet var ved 19-tiden i gang med å starte evakuering av flere nabohus til et brennende verksted utenfor Tønberg sentrum.

- Evakueringen er gjennomført, og nå er det ingen innenfor sikkerhetssonen på to kilometer som ikke skal være  der. Det er nå bare profesjonelle brannfolk innenfor sonen, og vi bruker vannkanon for å trekke vår folk lengst mulig unna, sier assisterende brannsjaf Joachim Jensen i Vestfold interkommunale brannvesen til Dagbladet ved 19.45-tiden.

Ingen skadd Politi og redningsmannskaper har konstatert at ingen personer er skadd i den kraftig verkstedbrannen i Romsdalsveien i Slagendalen. ved Tønsberg i kveld.

Men flere gassflasker inne i verkstedet utgjør eksplosjonsfare. Brannvesenet og politiet har avskjært en sone på over to kilometer fra brannstedet for trafikk.

-Politiets skarpskyttere skal skyte hull på gassbeholderne for å avverge eksplosjon, opplyser operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til Dagbladet ved 18.45-tiden.

Hus evakuert - Vi frykter at kombinasjonen av sveisegass og oksygen skal utløse eksplosjoner. Derfor er det bestemt å sette i gang evakuering. Fra noen hus er folk allerede fraktet i sikkerhet, sa assisterende brannsjef Joachim Jensen til Dagbladet ved 19.15-tiden.

Brannmannskap fra Tønberg, Nøtterøy og Kopstad er på brannstedet og skarpskyttere på vei for å punktere gassflaskene.

Det var klokka 18 at politi og alarmsentral fikk de første meldingene om flammene som lyser opp kveldshimmelen fra verkstedet i Romsdalsveien.