Evakuerer område etter funn av mistenkelig gjenstand

Ifølge Aftonbladet er det gjort funn av mulig sprengstoff under setet på en moped.

Svensk politi har mandag ettermiddag undersøkt en mistenkelig gjenstand ved politihuset i Linköping, skriver Expressen.

De første meldingene om funnet kom klokka 15 mandag. Bombegruppa ble raskt tilkalt til stedet, og har undersøkt gjenstanden.

Politiet opplyser på sin hjemmeside at de oppdaget gjenstanden i 13-tida og raskt sperret av området.

Politiet opplyser at gjenstanden var stjålet og skulle leveres tilbake til eieren da det ble lagt merke til at gjenstanden så ut til å ha blitt påvirket på noen måte.

Aftonbladet skriver at det skal være snakk om mulig sprengstoff som er funnet under setet på en stjålet moped. Den skal også ha vært dekket av spiker, men ingen av disse opplysningene er bekreftet av politiet.

- Vi holder på å evakuere området. Når vi er klare, tar bombegruppa seg av gjenstanden, sier Erik Terneborn i politiet til Expressen.

Ambulanse, redningstjeneste, politi og bombegruppa er til stede ved politihuset mandag kveld. Flere hus i nærområdet er evakuert som følge av at bombegruppa skal uskadeliggjøre gjenstanden.

Ifølge SVT Nyheter må blant annet et eldrehjem evakueres. Politiet oppfordrer innbyggerne i området om å holde seg borte fra vinduer som peker mot stedet der gjenstanden befinner seg.

Kommunen har opprettet et trygghetspunkt for privatpersoner som ikke kan reise hjem på grunn av evakueringen.

Politiet vil ikke kommentere hva slags gjenstand det er snakk om.