Evakuerer øysamfunn i forkant av ekstremværet

Uværet «Ole» slår til i natt.

EKSTREMVÆR: I morgen slår uværet Ole til for fullt i Nord-Norge. Det er ventet svært sterk vind og høye bølger. Foto: Meteorologene på Twitter
EKSTREMVÆR: I morgen slår uværet Ole til for fullt i Nord-Norge. Det er ventet svært sterk vind og høye bølger. Foto: Meteorologene på Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Øysamfunnet Givær i Bodø evakueres i forbindelse med uværet «Ole», som vil slå til i natt, melder NRK.

- Innbyggerne vil evakueres i dag eller i morgen. Det er meldt veldig høye bølger, noen av bølgene kan bli opptil 25 meter høye. I tillegg er det meldt vind oppi orkan styrke, sier assisterende stabssjef Bent Are Eilertsen i Salten politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at det bor mellom 16 og 19 stykker på øya som vil bli evakuert.

Ekstremvær Meteorologisk institutt advarte tidligere i dag om bølger opp mot 20 meter, som følge av ekstremværet.

- Akkurat nå er det stille før stormen i Nord-Norge, men det vil ta seg opp i natt. Da øker vinden til full og kanskje også sterk storm i Trøndelag, Nordland og Troms, sier vakthavende meteorolog, Signe Røysland Sørlie ved Meteorologisk institutts værvarsling for Nord-Norge.

- På ettermiddagen dreier vinden nordvestlig og kan da komme opp i orkan styrke i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms.

- Fare for liv Så kraftig vind vil føre til skader.

- Når vindstyrken kommer opp i sterk storm eller høyere er det ventet at den vil kunne føre til stor skade, og er til fare for liv i store områder. En orkan forekommer meget sjelden og forårsaker uvanlig store ødeleggelser, sier Sørlie.Politiet i Midtre Hålogaland opplyser i en pressemelding at de har deltatt i et møte med Fylkesmannen i Nordlands beredskapsråd og samarbeider med sentrale aktører i forbindelse med uværet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.