Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerer pasienter fra sykehus i Stavanger etter gasslekkasje

Seks pasienter evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stavanger universitetssykehus har evakuert en avdeling med seks pasienter som følge av en oksygengass-lekkasje, melder politiet på Twitter.

- Det oppsto en lekkasje i en gasstank inne på avdelingen, samtidig som det har vært flammer og røykutvikling fra kabler i nærheten av gasstanken, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik til Dagbladet.

Politi- og brannvesen anslo at det var en reell eksplosjonsfare, og det ble besluttet at seks pasienter som tilhører avdelingen skulle evakueres.

- Oksygengassen er svært brennbar dersom den kommer i kontakt med åpen flamme, og kablene var nære gasstanken, sier Stavik - som samtidig opplyser at det var en pasient til stede på rommet da lekkasjen og brannutviklingen ble oppdaget.

Brannvesenet fikk raskt stengt lekkasjen, og det er nå full kontroll på situasjonen. De evakuerte må trolig vente en stund før de kan komme tilbake til avdelingen.

- Jeg er usikker på hvor store skader det er, men avdelingen må nok luftes godt ut før de kan komme tilbake, sier Stavik.

Hele Norges coronakart