Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerer Visund-plattformen

Det er slått full alarm på plattformen Visund i Norskehavet.

LEKKASJE:  Det har oppstått en lekkasje i en gassledning øst for plattformen Visund i Norskehavet. Alt overflødig personell blir evakuert. Foto: Statoil/Scanpix
LEKKASJE: Det har oppstått en lekkasje i en gassledning øst for plattformen Visund i Norskehavet. Alt overflødig personell blir evakuert. Foto: Statoil/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gasslekkasje på Visund-plattformen i Norskehavet har ført til evakuering av personell, melder VG Nett.

- Det har oppstått en lekkasje i en gassledning øst for plattformen, sier redningsleder Jon Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Hovedredningssentralen fikk melding om lekkasjen klokka 08.21 i dag morges. I alt 63 personer ble evakuert fra plattformen.

- Føre var Ifølge Statoil blir deler av mannskapet værende på plattformen i et forsøk på å løse problemet.

I alt 123 mennesker var på plattformen, mens alt overflødig personell ble evakuert. Både Sea King-helikoptere og Statoils egne helikoptere ble satt inn i evakueringsarbeidet.

- Det er et føre var tiltak. Vi evakuerer rutinemessig alle som er der på spesielle oppdrag eller ikke er knyttet til selve sikringen av plattformen, sier pressetalsmann Lars Gunnar Dahle i Statoil til Dagbladet.

Stanset produksjonen Dahle har ikke fått informasjon om hvordan lekkasjen ble meldt, om det var en alarm som gikk eller om det er observert unormale forhold på plattformen. Så langt har Statoil minimalt med kunnskap om lekkasjen.

- Vi prøver å finne ut av det, men foreløpig har vi ingen status eller detaljer om lekkasjen. Det er jo snakk om gass, så det er klart vi fortest mulig må finne ut hvor gassen forsvinner hen, sier Dahle.

Produksjonen på Njord og Visund ble i går stanset av sikkerhetsmessige årsaker, meldte Statoil i går kveld. Dette på grunn av innvendig skade på fleksible stigerør. Dette er rørene som frakter olje og gass mellom havbunnen og installasjonen.

- Det gjorde at det var forholdsvis lett å forstå at lekkasjen ikke var fra plattformen, sier Dahle.

Skadene ble oppdaget under en planlagt inspeksjon i går. Det er uklart om dagens lekkasje har noen sammenheng med gårsdagens hendelse. 

- Det er det altfor tidlig å si noe om. Men det er en av teoriene vi ser på. Vi jobber med å kartlegge og identifisere lekkasjen nå, sier han.

(Dagbladet kommer tilbake med mer.)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media