Evakueres etter nytt skred

Politi og redningsmannskaper har i kveld evakuert folk fra det rasfarlige området i Hammerfest. Været i nord er elendig, og flere vil bli evakuert utover kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter raset har vi evakuert folk fra 22 adresser. Vi har ikke hatt tid til å telle opp hvor mange folk det dreier seg om, for det hastet med å få dem ut. Det er et elendig vær i området, med sterk vind og mye snø, og flere vil bli evakuert i løpet av kvelden, opplyser politiinspektør Kåre Sognstad ved Vest-Finnmark politidistrikt til NTB i ettermiddag.

Da enorme snømengder løsnet ved 15-tiden, hadde ikke politiet og redningsmannskapene kapasitet til å søke gjennom skredet.

- Vi har ikke tilgang til lavinehunder på så kort varsel. Dessuten har vi solide vitner som sier at det ikke var noen i gata da raset gikk, sa stabssjef Harry Romsdal.

Området ble derfor ikke gjennomgått for å lete etter mennesker som kunne ha blitt tatt av raset, og politiet har slått seg til ro med at ingen mennesker er savnet. Skredet blir betegnet som stort, anslagsvis 200 meter bredt.Ingen bolighus ble tatt av raset.