Evakuering etter at fyrverkeri eksploderte i dansk landsby

Kraftig utvikling av giftig røyk. En person er funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er funnet et ukjent antall ueksploderte fyrverkeriraketter i den nedlagte kasernen som står i brann i en landsby sør på Jylland. Politiet evakuerer innbyggere som bor i nærheten.

Én person er funnet død etter flere eksplosjoner i landsbyen Store Andst. Innbyggerne på stedet er bedt om å holde seg inne på grunn av kraftig utvikling av giftig røyk.

Funnet av en rekke krysantemumbomber, en type fyrverkeriraketter, førte dessuten til at politiet besluttet å evakuere alle som bor nærmere enn 400-500 meter fra de brennende bygningene.

Det er redningstjenesten Falck som leder slukningsarbeidet.

- Våre folk på stedet sier at det er giftig røyk, sier Tamara Faigh ved Falcks vaktsentral i Kolding. - Vi råder folk til å gå inn og lukke dører og vinduer, fortsetter hun.

Ifølge et øyenvitne har gavlen på den ene kasernebygningen blitt blåst av og landet på en bil. Seks til åtte bygninger i den nedlagte kasernen skal være skadd, og flere vinduer i landsbyens hus er knust.

Kasernen har tidligere tilhørt sivilforsvaret, men bygningene ble solgt og tømt for flere år siden, ifølge avdelingssjef Poul Hørup i den danske beredskapsstyrelsen. Han tviler på at det er gammel ammunisjon som har eksplodert.

Bygningene har blant annet blitt brukt av et transportfirma etter at kasernen ble nedlagt og solgt.

(NTB)