MISTENKELIG RYGGSEKK:  Dette er angivelig en av ryggsekkene som politiet nå undersøker etter at den ble funnet i målområdet til maratonløpet. Foto: REUTERS/WBZ-TV/NTB Scanpix
MISTENKELIG RYGGSEKK: Dette er angivelig en av ryggsekkene som politiet nå undersøker etter at den ble funnet i målområdet til maratonløpet. Foto: REUTERS/WBZ-TV/NTB ScanpixVis mer

Evakuering etter funn av to ryggsekker ved Boston Marathons målområde

En person er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Boston opplyste tirsdag kveld lokal tid at det var funnet to mistenkelige ryggsekker i det området hvor mållinjen til Boston Marathon befinner seg. En mann er pågrepet.

Alle fotgjengere og bilister ble bedt om å holde seg unna området. Politiets bombeeksperter har undersøkt to sekkene, melder Boston-politiet på Twitter.

Rundt klokka 21 lokal tid «detonerte» politiet en av sekkene, sier talsperson David Estrada i Bostonpolitiet til avisa Boston Globe.
Politiet opplyser til Fox 25 News Boston at en av sekkene inneholdt en riskoker. Den andre sekken tilhørte en nyhetsorganisasjon, melder BBC.

Et høyt smell kunne høres ved målområdet, som skremte mange av de som var i nærheten. Tidligere samme dag hadde det vært en ettårsmarkering i dette området, for å minnes de som ble drept i terrorangrepet som rammet Boston Marathon i fjor.

Et kamerateam for den lokale tv-stasjonen WBZ-TV sier til CBS Boston at de observerte en person med ryggsekk som ropte «Boston strong» rett før politiet evakuerte området. Det er uklart om det er denne personen som nå er pågrepet.

Det årlige maratonløpet skal etter planen avholdes førstkommende mandag.