Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuering etter vulkanutbrudd i Guatemala

Store askeskyer og stengte flyplasser.

DEKKET AV ASKE: Det er stort askenedfall etter utbruddet fra Pacaya-vulkanen i Guatemala. Foto: AP Photo/Moises Castillo/SCANPIX
DEKKET AV ASKE: Det er stort askenedfall etter utbruddet fra Pacaya-vulkanen i Guatemala. Foto: AP Photo/Moises Castillo/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Pacaya-vulkanen i Guatemala har fått et utbrudd, og store askeskyer har ført til evakuering av landsbyer og stenging av hovedflyplassen i landet.

 La Aurora-flyplassen i Guatemala by er stengt, og president Alvaro Colom har erklært unntakstilstand i det mellomamerikanske landet.

Pacaya-vulkanen ligger bare 40 kilometer fra hovedstaden og aske og små lavasteiner dekket torsdag bygatene med et svart lag. Askeskyen strekker seg nå rundt 1.500 meter opp i lufta over den drøyt 2.500 meter høye vulkanen, som plutselig våknet til live etter over 100 års dvale i 1965.

Pacaya-vulkanen har siden hatt en rekke utbrudd, og lava og aske fra utbruddene har rammet kaffeplantasjene rundt, ført til evakuering av landsbyer og ført til svarte gater i landets gamle hovedstad Antigua.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!