RAS: E6 er sperret og et område i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet.
RAS: E6 er sperret og et område i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet.Vis mer

Evakuering i Nord-Troms etter jordras

E6 er sperret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E6 er sperret og et kilometerlangt område langs kysten i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet.

- Et én kilometer langt område har rast ut helt eller delvis, opplyser operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB ved 3.30-tiden natt til søndag.

Politiet har bedt om et helikopter fra Hovedredningssentralen Nord-Norge som de håper kan fly over området for å se på skadene.

- Vi forsøker å få oversikt over tilgjengelige ressurser, opplyser HRS. Det regner og er grått i området natt til søndag, men det skal være mulig å få opp et helikopter, ifølge HRS.

- Det har gått flere ras langs strekningen, E6 er sperret av raset. En molo, en kai og en brygge er rast på havet. Store masser har havnet i sjøen. Det er fortsatt bevegelser i området, forteller Hoff.

Politiet fikk den første meldingen om jordras klokken 2.51.

- Vi har ikke oversikt foreløpig, men har ikke fått melding om skadde. Vår patrulje på stedet har vært og banket på flere dører, men ingen har vært hjemme. De får uansett ikke flytte hjem om de kommer tilbake. Heldigvis er det ikke så mange hus her, og noen er fraflyttet. Her blir det evakuering, sier operasjonslederen.

(NTB)