Evakuering i Nord-Troms etter jordras

E6 er sperret.

RAS: E6 er sperret og et område i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet.
RAS: E6 er sperret og et område i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

E6 er sperret og et kilometerlangt område langs kysten i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet.

- Et én kilometer langt område har rast ut helt eller delvis, opplyser operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB ved 3.30-tiden natt til søndag.

Politiet har bedt om et helikopter fra Hovedredningssentralen Nord-Norge som de håper kan fly over området for å se på skadene.

- Vi forsøker å få oversikt over tilgjengelige ressurser, opplyser HRS. Det regner og er grått i området natt til søndag, men det skal være mulig å få opp et helikopter, ifølge HRS.

- Det har gått flere ras langs strekningen, E6 er sperret av raset. En molo, en kai og en brygge er rast på havet. Store masser har havnet i sjøen. Det er fortsatt bevegelser i området, forteller Hoff.

Politiet fikk den første meldingen om jordras klokken 2.51.

- Vi har ikke oversikt foreløpig, men har ikke fått melding om skadde. Vår patrulje på stedet har vært og banket på flere dører, men ingen har vært hjemme. De får uansett ikke flytte hjem om de kommer tilbake. Heldigvis er det ikke så mange hus her, og noen er fraflyttet. Her blir det evakuering, sier operasjonslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.