Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuering og kaos på Gardermoen

Sikkerhetsvaktene slapp ukjent person forbi uten ID. Utenlandsterminalen er nå åpnet igjen. Se kaosvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Det vi vet nå er at en person har kommet seg gjennom kontrollen uten å ha blitt kontrollert, sier vaktsjef Åge Ødegård ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.no.

Mannen som kom seg forbi sikkerhetskontrollen skal ha blitt fulgt med kamera hele veien til utlandsterminalen hvor han forsvant.

Hele utenlandsterminalen på flyplassen ble i ettermiddag tømt for mennesker. Rett etter klokka 17 ble utenlandsterminalen åpnet igjen, etter gjennomsøking og sikkerhetsklarering. 

Flere øyenvitner rapporterte om kaotiske tilstander på Gardermoen i ettermiddag.

- Nå må alle ut. Det er helt vilt. Fullstendig kaos. All servering og taxfri er også stengt. SAS melder at alle avganger foreløpig er innstilt, fortalte øyenvitne Espen Mossbakk til Dagbladet.no klokka 16.30. 

- Det er lange køer foran sikkerhetskontrollen som snart åpner igjen, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, til Dagbladet.no ved femtiden i ettermiddag.

Sikkerhetskontrollen ble åpnet litt over fem i ettermiddag, men det er lange køer.

Passasjerer Dagbladet.no snakket med klokka 16 forteller at de fremdeles ikke har fått noen infomasjon.

- Det står bare New Info 16.30 på alle skjermene her, sier en leser til Dagbladet.no.

KAOS: Det er lange køer på Gardermoen i ettermiddag. Foto: MMS-tipser
KAOS: Det er lange køer på Gardermoen i ettermiddag. Foto: MMS-tipser Vis mer

- Det er stappfullt her og kaos over alt. Vi fikk ingen informasjon, det kom bare en dame og sa at vi gikk feil vei. De skal ha ut alle gjennom en av gatene, sier et øyenvitne til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om svikten i sikkerhetskontrollen klokken 15.40.

- På en eller annen måte har en person kommet seg gjennom kontrollen uten ID og kommet seg til utland. Nå tømmer vi utlandsterminalen og alle må gå gjennom på nytt, sier Ødegaard til Dagbladet.no.

Det er foreløpig uklart hvor mange som oppholdet seg i området.

- Vi vet ikke hvor mange som var der, men siden det er fredag og mange avganger dreier det seg om mange personer.

Snek seg forbi

- Vi har stengt utenlandsavdelingen fordi det har kommet seg en person forbi utenlandsavdelingen, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

- Hvordan klarte han det?

image: Evakuering og kaos på Gardermoen

- Han snek seg forbi utenlandsavdelingen uten å bli sjekket, og da må vi følge prosedyrene og sjekke alle på nytt, sier Kobro.

- Vet dere hvem han er?

- Nei, sier Kobro.

Han vil ikke anslå hvor lang tid det vil ta før alle vil være kontrollert på nytt. Det er ikke første gangen at de har vært nødt til å sikkerhetssjekke passasjerene om igjen.