Evakuering på Gardermoen

Passasjer fra Riga har sneket seg gjennom sikkerhetskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Deler av Oslo Lufthavn Gardermoen er evakuert etter at en passasjer fra Riga har sneket seg utenom passasjerkontrollen.

Evakueringen har utløst kaotiske tilstander i terminalen.

- Men nå skal sikkerhetssjekken ha åpnet igjen. Hele terminalbygget er blitt gjennomsøkt, og terminalen åpnes igjen nå. Det vil si at alle passasjerene må sjekkes inn på nytt, sier informasjonssjef ved Gardermoen Jo Kobro til Dagbladet.no.

Personen som utløste sikkerhetsbruddet ble ikke funnet, sier han. Men det skal ifølge Kobro ikke være viktig.

- Det viktigste er at terminalbygget er tømt og gjennomsøkt, sier han. 

Et øyenvitne Dagbladet.no har vært i kontakt med, bekrefter at sikkerhetskontrollene er i gang igjen etter at det ble full stans i en halvtimes tid.

- Men det er enorme køer, sier øyenvitnet til Dagbladet.no.

Det er bare tre måneder siden forrige gang sikkerhetsvaktene på Gardermoen slapp forbi en person uten ID. Også da ble hele utenlandsterminalen på flyplassen tømt for mennesker inntil myndighetene hadde fått oversikt over den potensielle sikkerhetstrusselen.

MELDES OM ENORME KØER:  Etter at det ble stans i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen har det oppstått enorme køer midt i fredagsrushet. MMS-foto: 2400-tipser
MELDES OM ENORME KØER: Etter at det ble stans i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen har det oppstått enorme køer midt i fredagsrushet. MMS-foto: 2400-tipser Vis mer

Dagbladet.no kommer straks med mer.

Evakuering på Gardermoen