EVAKUERING I TROMS: Flere personer har blitt evakuert på grunn av stor skredfare i Troms søndag ettermiddag. Bilde fra Hemsedal. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
EVAKUERING I TROMS: Flere personer har blitt evakuert på grunn av stor skredfare i Troms søndag ettermiddag. Bilde fra Hemsedal. Foto: Jon Terje H. Hansen / DagbladetVis mer

Evakuering på grunn av stor skredfare i Troms

Beboere i flere kommuner i Troms evakuert søndag ettermiddag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Breivikeidet og Oldervik i Tromsø kommune og Sifjord i Torsken kommune ble søndag ettermiddag evakuert på grunn av stor snøskredfare.

Det er Troms politidistrikt som har iverksatt evakueringen i den skredutsatte bebyggelsen.

- På grunn av mye nedbør den siste tiden og de rådene vi har fått fra Norges Geotekniske Institutt, bestemte vi oss for å evakuere disse områdene. Vi vurderer situasjonen på andre utsatte steder fortløpende, sier stasjonssjef Kurt Pettersen i Troms politidistrikt til NTB.

Faren regnes som stor 16 personer i Oldervik, inntil 19 personer i Breivikeidet og 5 personer i Sifjord er berørt av evakueringen. I Oldervik er i tillegg 21 beboere evakuert til sikre boliger innenfor bygda.
Også Grunnfarnes i Torsken kommune og utsatte bygder i Berg kommune er utsatt for skredfare, men der er det foreløpig ikke tatt stilling til evakuering.

Politiet mottok søndag formiddag skredvarsel fra Norges Geotekniske Institutt som vurderer snøskredfaren til å være stor, tilsvarende faregrad 4 på den europeiske fareskalaen for snøskred. Skalaen går fra 1 til 5, hvor 5 er meget stor faregrad.

Flere veier i Troms er stengt på grunn av skred eller fare for skred. Bygeværet har på enkelte steder gitt mye nysnø siste døgn, og ytterligere nordvestlig bygevær og kraftig vind kan lokalt gi en skredfarlig situasjon som truer bebyggelse.

(NTB)