EVAKUERT: Adnan Adam sammen med pappa Adam Kojo  ved Møllergata Skole i i Oslo må evakuere skolen etter at det er funnet Co2 apparater med eksplosjonsfare ved osloskolene.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
EVAKUERT: Adnan Adam sammen med pappa Adam Kojo ved Møllergata Skole i i Oslo må evakuere skolen etter at det er funnet Co2 apparater med eksplosjonsfare ved osloskolene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Evakuering ved Oslo-skoler på grunn av eksplosjonsfare

På grunn av feil i brannslukkingsapparater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du berørt av dette? Har du tips eller bilder? Kontakt oss på sms/mms 2400, e-post 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Alle Oslo-skoler stenges eller endrer på undervisningen på grunn av eksplosjonsfare i utplasserte brannslukkingsapparat.

- Det stemmer at vi har evakuert en rekke Oslo-skoler, men jeg kjenner ikke helt omfanget av det, sier vaktleder ved Oslo brann- og redningsetat Ronny Skaug til Dagbladet.

- Det er en feil på brannslukkingsapparater som er utplassert på skolene som er årsak til evakueringen, sier Skaug.

De aktuelle CO2-brannslukkingsapparatene ble plassert ut på skolene mellom 2006 og 2011, og produksjonsfeilen medfører at apparatene angivelig kan eksplodere ved berøring, melder TV 2.

Det er Utdanningsetaten og Beredskapsetaten i Oslo kommune som har tatt beslutningen om at skolene skal evakueres. Det er foreløpig uklart om det er snakk om hvor mange skoler som eventuelt stanser undervisningen fullstendig eller om de bare lukker visse rom.

Etter det Dagbladet får opplyst, er det flere skoler som sender hjem sine elever. Det er ikke kjent om dette gjelder alle skole.

Både Utdanningsetaten og Beredskapsetaten nekter å kommentere situasjonen ytterligere.

- Utdanningsetaten har informert undertegnede om situasjonen, og jeg har kommet med noen råd som de selv har ansvar for å følge opp, sier beredskapssjef Jon Birger Berntsen i Beredskapsetaten til Dagbladet.

Beredskapssjefen vil verken utdype hva slags råd dette har vært eller ytterligere detaljer omkring situasjonen, men henviser til Utdanningsetaten.

Utdanningsetaten nekter å gi ytterligere kommentarer, og henviser til en kort melding på nettsidene samt en varslet pressekonferanse klokka 13.