GJØVIK:

Evakueringen av 200 naboer etter brann avsluttet

- Det er en tung, svart og farlig røyk i området.

BRANN: 200 er evakuert etter en brann i et næringsbygg. Video: Gjøvik brannvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste nytt fra politiet i Innlandet er at evakueringen i området nå er avsluttet. Beboere er blitt varslet om at de kan vende hjem.

Klokka 04.45 brøt det ut brann i et næringsbygg tilknyttet Metalco i Hunndalen i Gjøvik. Politiet har klokka 08.40 satt i gang evakuering av omkring 200 beboere i området som er utsatt for røyken.

Politiet advarer mot farlig røyk i området.

- Det er en tung, svart og farlig røyk i området. Kommunen har gått ut med varsling via SMS til innbyggerne om å holde vinduer og ventiler lukket og unngå røyken, sier operasjonsleder Arne Norevik til NTB klokka 07.

Rundt to og en halv time seinere satte politiet i verk evakuering i området på grunn av endrede vindforhold som førte til at røyken gikk lavere. Beboerne kjøres til et hotell i Gjøvik, der de blir møtt av politi, helsevesen og personer fra kommunen.

Ingen skadd

Klokka 11.15 opplyser operasjonsleder Per Solberg til Dagbladet at det fremdeles jobbes på stedet. Omkring 30 evakuerte personer har reist til hotellet på Gjøvik. De resterende har dratt til familie eller bekjente.

- Det er ingen meldinger om personskade så langt, men folk sjekkes fortløpende av helsepersonell, sier Solberg.

Etterforskere fra politiet er koblet inn i forbindelse med brannen, men operasjonslederen sier det foreløpig er for tidlig å gå inn på stedet og undersøke hva brannårsaken er.

Kontroll på brannen

I næringsbygget som brenner, skjer det blant annet gjenvinning av metall og elartikler. I forbindelse med slukningsarbeidet er Gjøvikbanen stengt for trafikk i begge retninger, ettersom næringsbygget ligger inntil togskinnene.

- Vårt fokus nå er å ha kontroll på slukkevann og hindre forurensning. Vi har tette oppsamlingstanker, og vi har engasjert pumpebiler som bistår oss i å ta vare på eventuelt forurenset slukkevann, skriver daglig leder Morgan Brenden i Metallco i en pressemelding. Det skal være ubetydelige materielle skader på bygget.

Til tross for evakueringen skal det ifølge brannvesenet ikke være fare for at brannen sprer seg til boligfeltet. Det er meldt at de har kontroll på brannen, men det ventes at det vil være røyk i området i en god tid.

Gjøvik kommune har satt kriseledelse som følge av brannen. Kommunen opplyser at lukta fra brannen sprer seg over et større område, men dette skal ikke være farlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer