Borgerkrigen i Syria

Evakueringen av Øst-Aleppo skal være i gang

Opprørsgrupper spådde at en ny våpenhvile ville tre i kraft natt til torsdag. Nå skal de første bussene med sårede være på vei ut av byen. 

SMADRET: Halvparten av Aleppos innbyggere har flyktet. De som er igjen er fanget i et krigshelvete. Foto: AFP PHOTO / George OURFALIAN
SMADRET: Halvparten av Aleppos innbyggere har flyktet. De som er igjen er fanget i et krigshelvete. Foto: AFP PHOTO / George OURFALIAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Talsmenn for tre opprørsgrupper sier at en våpenhvile skal tre i kraft fra natt til torsdag, og at evakueringen vil starte tidlig torsdag. Det melder en rekke medier, deriblant The Guardian.

Torsdag morgen opplyser eksilgruppa SOHR til Reuters at de første bussene med sårede pasienter er på vei ut av det østlige Aleppo, skriver NTB.

Våpenhvilen skal etter planen ha trådd i kraft like over midnatt natt til torsdag, lokal tid. Ifølge den syriske eksilgruppa SOHR var det fortsatt voldsomme kamper i Aleppo sent onsdag kveld.

- En våpenhvile er trådt i kraft i Aleppo etter forhandlinger mellom russerne og Tyrkias Røde Halvmåne. Den første gruppen av sivile og sårede mennesker vil forlate byen ved daggry torsdag, sa Yaser al-Youssef, talsmann for Nureddine al-Zinki, ifølge AFP.

Den syriske regjeringen har imidlertid benektet at det er nye evakueringsplaner på gang. Fra regjeringsopphold bekrefter man bare at forhandlinger pågår.

Mislykket våpenhvile tidligere

Våpenhvilen som ble innført da regjeringsstyrkene tok Øst-Aleppo tirsdag ble brutt relativt kort tid etter. Partene i konflikten har siden pekt på hverandre - og de involverte statlige aktørene Russland, Tyrkia og Iran - som årsak til at våpenhvilen brøt sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer