Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakueringen fortsetter i natt

Ingen personer skadd etter kollisjonen i Nordsjøen. Brønnen stengt uten lekkasjer.

 DRAMATIKK I NORDSJØEN:  Supplyskipet "Far Grimshader" dunket ukontrollert mot boreriggen "Songa Dee" i nærmere en time før midnatt. I natt er situasjonen under kontroll uten personskader eller oljelekkasjer. Foto: Marathon Petroleum/Farstad Shipping.
DRAMATIKK I NORDSJØEN: Supplyskipet "Far Grimshader" dunket ukontrollert mot boreriggen "Songa Dee" i nærmere en time før midnatt. I natt er situasjonen under kontroll uten personskader eller oljelekkasjer. Foto: Marathon Petroleum/Farstad Shipping. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ingen av de 100 personene ombord på boreriggen «Songa Dee» har kommet til skade etter sammenstøtet med forsyningsskipet «Far Grimshader» i Nordsjøen i går kveld.
Det fikk oljeselskapet Marathon Petroleum, som borer med riggen på Alvheim-feltet 130 nautiske mil nordvest for Stavanger, bekreftet klokka 00.40 i natt.

- Tyve av de 100 ombord er fraktet med helikopter til forsyningsskipet «Alvheim» og til Heimdal-plattformen.
- Situasjonen  er udramatisk, men evakueringen av personell som ikke er direkte knyttet til manøvreringen av riggen til fortsette utover natta, opplyser informasjonsmedarbeider Ingveig Tveranger i det amerikanske oljeselskapet med base i Stavanger til Dagbladet.

Infotelefon 800.30.499Selskapet har opprettet en informasjonstelefon - 800.30.499 - til alle som lurer på hvordan det går med familiemedlemmer og nære pårørende som var på jobb på «Songa Dee» da forsyningsskipet mistet motorkraft og begynte å slå ukontrollert mot plattformbeina ved 21-tiden i går kveld.

- Vi har også fått bekreftet at oljebrønnen er stengt, og at det ikke har vært noen lekkasjer. Det er heller ikke noen synlige skader på riggen, sier Tveranger.

Tre meter bølgerDet er tre meter høye bølger og ti knop sør-sørvestlig vind i natt der «Songa Dee» ligger.

Flere hjelpefartøyer er i natt i gang med å slepe og sikre «Far Grimshader».

Mannskapet på 14 er ombord , og ingen skal være skadd.

I natt var det ikke klart hvorfor forsyningsskipet fikk motortrøbbel og kom ut av kontroll.

Noen skader - lekker ikkeBåten slo mot plattformbeina i nesten en time, men ved 23.40-tiden fikk administrerende direktør Karl Johan Bakken i Farstad Shipping beskjed om at situasjonen var under kontroll.
- To fartøy er kommet til og har slept skipet vekk fra plattformen. Vi anser derfor situasjonen under kontroll, sier Bakken til Sunnmørsposten.
- Det har fått noen skader, men vi har ikke opplysninger om at det skal ta inn vann, sier Bakken.