Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SLAGET OM ALEPPO:

Evakueringene startet igjen i Øst-Aleppo

FN har i kveld bestemt å sende observatører til Syria. 

VENTER PÅ Å KOMME UT: Syrere i den østlige delen av Aleppo venter på å bli evakuert ut. I kveld skal noen heldige ha blitt fraktet ut. Foto: Ebu Eymen / Anadolu Agency / Scanpix
VENTER PÅ Å KOMME UT: Syrere i den østlige delen av Aleppo venter på å bli evakuert ut. I kveld skal noen heldige ha blitt fraktet ut. Foto: Ebu Eymen / Anadolu Agency / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evakueringene fra Øst-Aleppo er satt i gang igjen. Busser og ambulanser kjører nå fra opprørsområdene av den syriske byen, ifølge en FN-talsmann BBC har pratet med.

Minst 350 personer skal ha dratt fra Øst-Aleppo og er på vei vestover i byen.

«Første, begrensede evakueringer, endelig, i kveld fra Øst-Aleppo, Fouaa, Kefraya. Mange tusen flere venter på å bli evakuert snart», skrev Jan Egeland på Twitter i kveld.

Fem busser angrepet

Tidligere i dag ble evakueringene stoppet da busser som skulle frakte mennesker ut av Øst-Aleppo ble angrepet.

Tusenvis av mennesker venter for å bli hentet ut av Øst-Aleppo.

- Kvinner, barn og eldre har ventet på å bli fraktet ut av områdene i tre døgn. Det er forferdelig kaldt her nå. Snø i fjellene og under null grader om natta. Det må være helt forferdelig for folk å vente. Stakkars folk, sier Elizabeth Hoff, sjef for Verdens helseorganisasjon, WHO, i Syria, til Dagbladet.

FN-observatører til Aleppo

FNs sikkerhetsråd diskuterte nok en gang Aleppo, og ble i dag enige om at FN-observatører skal overvåke evakueringsprosessen framover.

- Vi forventer at alle vil stemme for dette i morgen (mandag), sier USAs FN-ambassadør Samantha Power.

- Hensynsløse væpnede menn

Det var små opprørsgrupper som angrep bussene i dag, ifølge BBC, og som stoppet den planlagte evakueringsprosessen.

- Hensynsløse væpnede menn brenner busser. Det undergraver evakueringen og redningen for alle sivile i alle beleirede områder av Syria, skriver generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling