Evakuert etter gasslekkasje

BÆRUMS VERK (Dagbladet): 28 personer ble i ettermiddag evakuert fra en restaurant i Bærum, da det ble oppdaget en gasslekkasje fra en tank. Den ene tanken er fjernet nå i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld ble en av de to propantankene som lakk gass fjernet av en kranbil. I følge politiet gikk denne operasjonen greit uten store vanskeligheter.

Et område på omlag to mål ble sperret av rundt restauranten da lekkasjen ble oppdaget.

- Vi har fjernet alle potensielle tennkilder. Strømmen til restauranten er også avstengt for å sikre at ikke gassen antennes, sa brannmester Christian Cleve-Hansen til Dagbladet.no tidligere i dag.

Konfirmasjon

På Vertshuset Bærums Verk var 25 personer samlet for å feire konfirmasjon da noen av gjestene merket gasslukt. En lekkasje fra én av to 450 liters propantanker utenfor restauranten ble oppdaget, og samtlige som var tilstede i bygningen ble evakuert av brannvesenet.

- Det er ikke noen overhengende fare for eksplosjon, men vi tar likevel ingen sjanser, sa politikonstabel Hans Waage ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Ekspert tilkalt

Politi, brannvesen og to ambulanser var på stedet. Lekkasjen kan ha startet da Statoil var på stedet i formiddag for å fylle opp tankene. En ekspert fra Statoil i Drammen kom til Bærums Verk i ettermiddag for å undersøke tankene.

ØDELAGT SELSKAP:</B> Gjestene i konfirmasjonen måtte vente ute i blåsten, i stedet for å feire med god mat og familiehygge innendørs.
KONTROLL:</B>Brannsjef Christian Cleve-Hansen følte han hadde kontroll over gasslekkasjen i Bærum i dag.