Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuert fra giftig røyk

Brannfolkene slåss fortsatt mot brannen i et Mega-varehus i Narvik sentrum. Giftig røyk velter ut av bygningen, og politiet har evakuert de nærmeste naboene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen startet i 20-tida, og like før midnatt hadde brannvesenet fortsatt ikke kontroll på brannen.

- Vi regner med å få kontroll i løpet av natta, men man vet aldri når en slik brann kan blusse opp igjen, sier politiinspektør Torstein Lindquister ved Narvik politidistrikt.

Ingen personer er skadd, men trolig har millionverdier gått tapt i storbrannen. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg, og ingenting tyder på at det er folk i bygget.

Var folk i bygget

Brannmeldinga kom klokka 20.20. Politi og brannvesen var raskt på plass ved det brennende kjøpesenteret, men den voldsomme røykutviklinga gjorde slokkearbeidet vanskelig.

- Trolig har brannen startet i senterets elektronikkavdeling. Vi vet ikke hva som startet brannen, sier Lindquister.

Senteret stengte klokka 20, og det var bare ansatte til stede da brannen brøt ut. De kom seg ut ved egen hjelp.

- Vi har ikke oversikt over skadeomfanget, men det blir raskt snakk om millionbeløp når det brenner i slike bygg, sier Lundquister.

Sperret nabolaget

Politiet sperret av et stort område rundt senteret for å holde nysgjerrige på avstand. Etterhvert begynte de å evakuere naboene fordi den tjukke røyken sannsynligvis er giftig.

- Vi har evakuert nærmere 100 naboer, sier Lundquister.

Forbrukersamvirket eier varehuset som inneholder elektronikkforretningen Ideel samt mat- og ferskvare-forretninger.

Røykdykkere som tok seg inn i lokalet fikk problemer med å komme til arnestedet fordi Ideelbutikken var avstengt med et metallgitter som viste seg å være vanskelig å bryte opp, skriver NTB.