Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuert nabo: - Politiet ringte og sa jeg ikke fikk lov å dra hjem

Så ringte barnehagen og sa at sønnen også ble evakuert.

POLITIAKSJON: Politiet aksjonerte tidligere i dag mot en adresse i boligområdet Halmstad i Rygge i Østfold. Samtidig ble en rekke beboere, og blant annet en barneskole og en barnehage evakuert i Våler. 
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
POLITIAKSJON: Politiet aksjonerte tidligere i dag mot en adresse i boligområdet Halmstad i Rygge i Østfold. Samtidig ble en rekke beboere, og blant annet en barneskole og en barnehage evakuert i Våler. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det har vært en skremmende opplevelse, sier småbarnsmora i 30-åra til Dagbladet.

Hun bor på boligfeltet på Dammyr i Våler i Østfold, der politiet tidligere i dag sa de hadde gjort et funn av eksplosiver. Ifølge politiet er det en sammenheng mellom dette funnet og pågripelsen av en mann i Rygge Haveby i 13.00-tida.

- Politiet kontaktet meg klokka 11.45 i dag. De sa at de hadde en situasjon gående i gata der jeg bor, og at jeg ikke fikk lov å dra hjem. Jeg fikk ikke noe mer informasjon enn dette, sier kvinnen til Dagbladet.

SISTE: Politiet i Østfold bekrefter overfor Dagbladet i 14.50-tida at politiet er iferd med å oppheve sperringene i boligfeltet i Våler, bortsett fra rundt den aktuelle boligen.

- Esker merket med eksplosiver viste seg å være ufarlig. Beboere kan flytte hjem, opplyser politiet på Twitter.

Sønn også evakuert Kort tid etter fikk hun deretter informasjon om at sønnen hennes, som går i Våk barnehage i Våler, også var blitt evakuert.

- Det var en ekkel beskjed å få. Nå har jeg hentet barnet mitt, og vi kjører et annet sted. Vi har ikke fått noe mer informasjon av politiet, og vet bare det som kommer fram i media. Vi har foreløpig ikke fått beskjed om når vi kan reise hjem, sier kvinnen i 30-åra.

Roser barnehagen Hun beskriver nabolaget som stille og rolig, og sier hun verken har sett eller hørt noe mistenkelig der.

- Hvordan tar sønnen din dette?

- Han tar det bra, slik små barn tar det. «Det er noe farlig der,» sier han. De ansatte i barnehagen har vært rolige og flinke, og barna virker ikke skremt i det hele tatt, sier hun.

Dynamitt på kasser Mannen som ble pågrepet i Rygge Haveby er en nordmann født i 1967. Han bor i huset i Våler der funnet av eksplosiver ble gjort, opplyser politiet overfor NTB.

- Det står dynamitt på kassene, men det er ennå uklart hva som er inni dem, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt.

Bombegruppa fra Oslo er fortsatt på stedet.

- Vi vet ennå ikke om det blir flere pågripelser. Det får etterforskningen vise, sier Sandberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!