Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerte 100 etter brann i Sarpsborg - politiet slo ned dører med slegge

Rundt 100 naboer til et næringsbygg i Sarpsborg er evakuert etter at det brøt ut brann natt til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var klokka 01.00 i natt, at politiet i Øst meldte om brann i bygget som ligger i St. Nikolas gate i Sarpsborg.

Bygget, som ifølge NRK huser en bowlinghall, et treningssenter og en bar, ligger vegg i vegg med en boligblokk. Brannvesenet vurderte faren for at brannen skulle spre seg til boligene som stor, og nødetatene fikk det travelt med å få folk ut av leilighetene.

Ifølge rikskringkasteren slo politiet ned dører med en slegge for å få beboere ut av bygget.

- Vi måtte iverksette evakuering umiddelbart, så vi ble nødt til å slå ned noen dører for å komme oss inn i leilighetene. Senere måtte vi også evakuere hele boligkomplekset, sa Stig Øvergård, politiets innsatsleder på stedet, til NRK i natt.

På Twitter ba politiet beboere i nærområdet om å lukke vinduer på grunn av kraftig røyk fra stedet.

Brannen brøt ut i et næringsbygg.

Rundt klokka. 3.30 opplyste politiet på Twitter om at de begynte å få kontroll på brannen, men at det fortsatt brant kraftig i deler av bygget. Blant annet er hele taket og en etasje på bygge brent ned.

- Alle personene som ble evakuert, blir nå tatt hånd om på nærliggende hotell og sykehjem. Dreier seg om omtrent 100 personer.

Omtrent en time seinere opplyser politiet om at de har kontroll på brannen.

- Brann har nå full kontroll på brannen, kun mindre flammer inne på branntomta. Ingen personer er skadd som følge av brannen, skriver de på Twitter.

I tillegg til brannen i Sefa-bygget har det natt til mandag vært ytterligere to branner i distriktet. Et hus er totalskadd i Aurskog i Akershus, i tillegg brant det i en garasje på Hagan i Nittedal.

Dagbladet følger saken!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media