Evakuerte by

Voldsom skogbrann herjer ukontrollert i vindistrikt i California.

KRAFTIG BRANN: En skogbrann herjet i det nordlige vindistriktet i California. Video: CNN/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS (Dagbladet): Nok en gang er California rammet av dramatiske skogbranner.

I Los Angeles er minst 50.000 innbyggere bedt om å forlate hjemmene sine etter at skogbrannene nærmer seg, melder kanalen NBC News på Twitter.

Kincade-brannen, som brøt ut nord i delstaten onsdag har allerede spredt seg over et område på mer enn 40 kvadratkilometer.

En rekke områder er truet av den voldsomme brannen. Det er foreløpig ikke meldt om skadde, og det er uklart hvor mange bygninger som er rammet av brannen.

- Forlat området umiddelbart, dersom du befinner deg på disse stedene. Det er en ekstraordinær fare for liv og eiendom, advarer sheriff-kontoret i Sonoma County.

Brannen førte blant annet til at hele den lille landsbyen Geyserville ble evakuert. Også nabotettstedet, Healsburg, har fått beskjed om at de kan bli nødt til å evakuere, melder AP.

- Kunne ikke tro det

Området noen mil nord for San Francisco i Sonoma er kjent som et av USAs fremste vindistrikter. Flere berømte vingårder er også truet av flammene.

Nå er det opprettet evakueringssentre mens 500 brannmannskaper og 50 brannbiler kjemper mot flammene. Det har vært vind med en styrke på opptil 95 kilometer i timen i området, noe som har ført til at brannen har spredt seg med voldsom hastighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer