Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerte Den røde plass i Moskva

På grunn av «en mistenkelig bag».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russland er i høy terrorberedskap etter søndagens og mandagens voldsomme terroranslag i byen Volgograd.

I dag formiddag ble Den røde plass i Moskva evakuert og stengt av etter funn av «en mistenkelig bag», melder Russia Today.

Kort tid etter ble den berømte plassen i den russiske hovedstaden åpnet igjen, da det ble klart at det var en psykisk syk kvinne som hadde lagt igjen bagen, ifølge den samme nyhetskanalen.  

Sammensatt bilde Det er likevel Volgograd som har blitt senteret for terrorbølgen som nå skyller over Russland, og frykten er naturligvis størst der.

Dagens terrorangrep er det tredie i Volgograd på to måneder. 13. oktober ble også en buss angrepet av en kvinnelig selvmordsbomber, og minst sju ble drept.

Russiske medier melder i morgentimene i dag at mange har sluttet å bruke offentlig transport i Volgograd, og i stedet går til jobben. 

Russisk politi jobber ut fra den teorien at det er en sterk terrorcelle i byen, som ligger bare 65 mil fra OL-byen Sotsji, og anda kortere fra arnestedet for russisk terror, de tre republikkene i russisk Nord-Kaukasus, Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan.

Ingen har imidlertid tatt på seg ansvaret for verken dagens eller gårsdagens terror i Volgograd.

Det var en stund uklart hva som skjedde i forbindelse med gårsdagens bombe på jernbanestasjonen i Volgograd. Først ble det meldt at en kvinne som ble identifisert som Oksana Aslanova, utførte terroraksjonen. Hun skal ha kjent kvinnen som utførte terroraksjonen i oktober, og har vært etterlyst av politiet siden juni 2012.

Men seinere på dagen i går helte politiet mot at det var en mann som sto bak ugjerningen. Det var blant annet basert på at det ble funnet en manns finger i utløsermekanismen på en håndgranat.
Politiet er åpen for at de to kan ha operert sammen.

PS! I dag formiddag ble det kjent at terroristen søndag var Pavel Petsjonkin fra Volsjsk, en by i nærheten av Volograd. 

  

TERROR: Russland er i høy terrorberedskap etter søndagens og mandagens terrorangrep i byen Volgograd. Bildet viser bussvraket etter mandagens terroranslag. Foto: AFP PHOTO
TERROR: Russland er i høy terrorberedskap etter søndagens og mandagens terrorangrep i byen Volgograd. Bildet viser bussvraket etter mandagens terroranslag. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media