Evakuerte dyrepark etter at vokter ble drept av tiger i New Zealand

- Gjestene var aldri i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ble en kvinnelig dyrevokter drept av en tiger i New Zealand. Politiet etterforsker nå det som skjedde i Hamilton dyrepark der flere gjester var tilstede da en av dyreparkens fem tigere angrep den drepte, skriver AP.

Nyhetsbyrået viser til New Zealand Herald som skriver dyreparken ble evakuert som følge av hendelsen. Alle gjestene skal også ha fått et tilbud om å få tilbake billettpengene.

- De virket ganske paniske. Jeg trodde at et dyr hadde rømt, noe de tilbakeviste, sier Adam Rich , en av de som var innom New Zealands fjerde største dyrepark samtidig som det hendte, til NZH.

Dyreparken er drevet av byrådet til Hamilton, og ifølge eierne skal tigeren som angrep dyrevokteren være en sumatratiger ved navn Oz. Den skal også være dyreparkens eneste fullvoksne hanntiger.

I en pressemelding skriver byrådet at ingen av gjestene var i fare for å bli angrepet.

- Vårt nåværende fokus er å gi nødvendig støtte til de av våre ansatte og deres familier som har blitt rammet av denne hendelsen, skriver de i på sine hjemmesider.

Dyreparken avviser å kommentere hendelsesforløpet ytterligere før det er ferdig etterforsket, skriver AP.

Det er uklart hvor mange som skal ha vært i dyreparken på tidspunktet da tigeren angrep. Ifølge talsmann Jeff Neems tar Hamilton dyrepark årlig i mot rundt 128 000 besøkende.

Dyreparken har rundt 600 eksotiske dyr, deriblant sumatratigeren som angrep dyrevokteren.

Dyret tilhører en truet dyreart som det bare finnes 400 av igjen i det fri, og dyreparken i Hamilton har foreløpig ikke gitt noen kommentar til om hvorvidt hanntigeren skal avlives.